Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım Savaşı’nda şehit düşen 175 bin Osmanlı Askeri için mevlit okundu

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Simferopol’deki (Akmescit) Kebir Camii’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imamları, 1853 – 1856 tarihleri arasındaki Osmanlı-Rus Savaşı’nda şehit düşen yaklaşık 175 bin 300 Türk askerlerinin ruhuna mevlit okudu.

Mevlit programı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Sivastopol (Akyar) Sapun Dağı’nda bulunan Türk şehitliğinde düzenlenen anma törenin akşamında gerçekleşti.

Şehitlikteki anma programından Türk Ukrayna Kırım İşadamları Derneği (TUKİB) Başkanı Ercan Bekar tarafından verilen yemeğe davet edilen konuklar daha sonra camideki mevlit programına geçti.

Program Yasin Suresinin okunmasıyla başladı. Daha sonra mevlit okunan programda aralarda salâvatlar ve teşrik tekbirleri getirildi.

Şehitlerin anıldığı etkinlik Kamirkand Camii Din Görevlisi Yalçın Selimoğlu’nun duasıyla son buldu.

Camidekiler ellerini açarak hep bir ağızdan, Yalçın Selimoğlu’nun; “Ya Rabbi-l Âlemin, özellikle bugün şehitlerimiz için toplandık. Dualarımızı onlara gönderiyoruz sen haberdar eyle. Ya Rabbi-l Âlemin, vatan için, din için canını veren bütün aziz şehitlerimize rahmet eyle. Ya Rabbi-l Âlemin, vatanımızı milletimizi her türü kötülükten sen muhafaza eyle, birlik ve beraberliğimizi daim ve kaim eyle, içimizdeki fitne ve fesat tohumlarına hiçbir zaman fırsat verme, Ya Rabbi-l Âlemin. Ya İlahe-l Âlemin, bu millet Müslüman olarak bin yıldan beri İslam’a hizmet etmektedir. Sen bu milleti ebediyen İslam’a hizmette daim ve kaim eyle. Ya İlahe-l Âlemin, dışarıdan ve içeriden gelecek her türlü kötülükleri bertaraf eyle. Bizleri daima uyanık olmaya birlik ve beraberlik içerisinde hayatımızı sürdürmeye daim ve kaim eyle Ya Rabbi.” şeklindeki duasına ‘âmin’ dedi.  

Yatsı ezanının okunması akabinde cemaatle yatsı namazı kılındı. Namaz tesbihatı akabinde selamlaşan cemaat dualarla camiden ayrıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]