Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TBMM Başkanı Çiçek, Ukrayna Parlamentosu Başkanı ile görüştü

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Volodımır Rıbak ile mecliste bir araya geldi.

Ukrayna Parlamentosu’nun girişinde Cemil Çiçek gelmeden önce hazırlıklar yapıldı ve kırmızı halı serildi. Parlamento çevresinde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Cemil Çiçek parlamento binasının girişinde Volodımır Rıbak tarafından karşılandı. Daha sonra heyetler arası görüşmelere geçildi. Görüşmelerin başında Volodımır Rıbak, Ukrayna ve Türkiye arasındaki mevcut ilişkilerin stratejik ortaklığa, iyi komşuluk, hoşgörü ve karşılıklı yardımlaşma ilkelerine dayalı olduğunu söyledi
.
1 Ağustos 2012’de iki ülke arasında kısa süreli (30 gün) girişlerde vize muafiyeti anlaşmasının yürürlülüğe girdiğine dikkat çeken Volodımır Rıbak, Cemil Çiçek’in ziyaretin aktif ikili işbirliğinin bir neticesi olduğunu belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Türkiye’deki Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin üçüncü toplantısına katılacağını bildiren Volodımır Rıbak, Ukrayna Parlamentosu ile Türkiye’nin yasama organları arasındaki etkileşim ve anlayışın yüksek seviyede olduğunu kaydetti.

Rıbak; “Biz düzenli olarak parlamentolar arası diyalogun derinleştirilmesi ve ilerletilmesi konusunda kararlıyız.” dedi.

Ukrayna’da Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyum sürecinde Türkiye’nin tecrübelerinden istifade ettiklerini belirten Rıbak; Karadeniz Ekonomik İşbirliği’nin parlamentolar arası danışma organı olan KEİPA, AB ve AGİT gibi uluslararası kuruluşların parlamenter meclisleri içinde Ukrayna ve Türk heyetleri arasında mevcut işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI BEKLENİYOR
İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması potansiyelinin büyük olduğuna dikkat çeken Rıbak, serbest ticaret anlaşmasının da imzalanması akabinde 2015 yılında ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkacağını söyledi.

Karadeniz’in iki dost ülke arasındaki işbirliğini engelleyecek hiçbir engel kalmadığını söyleyen Cemil Çiçek ise; serbest ticaret anlaşmasıyla birlikte ticari ve ekonomik işbirliğinin derinleştirileceğine dikkat çekti.
Çiçek ve Rıbak, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin sonunda iki ülkenin parlamentoları arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Ukrayna Parlamentosu Şeref Defterini de imzalayan Çiçek, Ukrayna Parlamentosu’nun televizyonu RADA TV’ye özel açıklamada bulundu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]