Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çiçek: Türkiye’nin tüm akil adamları bu 63 kişiden ibaret değil

Ukrayna’da temaslarda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Kiev’de Türk basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Çiçek, “Neticede bir özettir, hulasadır bu akil adamlar. Türkiye’nin tüm akil adamları bu 63 kişiden ibaret değil.” dedi.

Basın mensuplarının Akil İnsanlar Komisyonu’nda yer alan isimler hakkında değerlendirme istemesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek ilk olarak, Ukrayna’daki görüşmeleri sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını kısmen dinlediğini tamamını dinlemediğini belirtti.

Cemil Çiçek konuya ilişkin şunları söyledi: “Neticede bir özettir, hulasadır bu akil adamlar. Türkiye’nin tüm akil adamları bu 63 kişiden ibaret değil. Anladığım kadarıyla, kompozisyona baktığımızda toplumun değişik kesimleriyle ilişkisi olabilecek olan, toplumsal karşılığı olsun diye düşünülerek hazırlanmış bir listedir. Buna ilaveler yapılabilir. Bunların dışında da pek çok insan bu süreçte görev almak istemiş olabilir ama neticede sayı sınırlı olunca meseleyi biraz da öyle değerlendirmek gerekir. 63 kişi olunca, eninde sonunda yüzlerce kişi de olsa 63 kişi olacak, hangisi dışarıda kalırsa ben niye olmadım diye düşünebilir. Ama ortalama hulasa toplumun bir listesi. Şimdi bu listeden çok, neyi nasıl yapacakları, ne söyleyecekleri, nasıl çalışma yapacakları önemlidir. Konuyu kamuoyuna nasıl aktaracakları önemlidir; onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.”

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]