Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Kara kış’ Kiev’i ekmeksiz bıraktı

Olağanüstü hal ilan edilen Ukrayna’nın başkenti Kiev’de vatandaşlar ekmeksiz kaldı. Birçok mağazanın kapısında ‘ekmek yok’ ibaresi yer aldı.

Karayolu ulaşımının durduğu şehirde insanlar ekmek bulabilmek için marketlere akın etti. Ekmek için sabah erken saatlerde evden çıkanlar eve akşam saatlerinde ekmeksiz döndü.

Öte yandan ekmek bulunmayan marketlerde unun da tükendiği görüldü. Kiev’deki çok sayıda Türk vatandaşı durumdan olumsuz etkilendi. Ukrayna’da yayın yapan haber portalı ukraynahaber’e açıklamada bulunan Şevki Cingöz, “Kiev sokaklarında ekmek aradım bugün iki saat boyunca. Metro markette satılan 1,5 grivnalık uzun ekmek küçük bakkalda 3.75 girvnadan yok sattı. Son anda aldım. Ciddi ekmek krizi var.” dedi. Gurbetçi Türk hanımları ise çareyi bazlama yapmakta bulduklarını söyledi.

Müşterilerinden ekmek için beklememesi isteyen mağaza yetkilileri ise fırın araçlarının bugün sabahtan beri hiç gelmediğini ve gelmeyeceğini söyledi.

Kiev’in bazı bölgelerindeki marketlerde uzun kuyruklar oluştu. İnsanların panik halinde toplu şekilde; ekmek, un, tahıl, kek, süt, yumurta ve sebze satın aldığı görüldü. Birçok marketin rafları günün erken saatlerinde boşaldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]