Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kültür

Ukraynalı sanatçının eseri KKTC’de sergileniyor

22 sanatçının eseri sergileniyor…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin Mağusa Belediyesi’nin 2.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Sanat Festivali’ne katılan sanatçıların eserleri, dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sergilenmeye başlandı.

Mağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan, Etiyopya, Ukrayna, Azerbaycan, Sırbistan, Kazakistan, Mısır, Rusya, Ürdün, Hindistan, Özbekistan, Türkiye ve KKTC’den 22 sanatçı Mağusa Gelişim Akademisi’nde bir hafta boyunca halkın izlenimine açık olan atölye çalışmasında eserlerini üretti.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bu ürünlerle açılan sergi bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Açılış etkinliğinde konuşan Mağusa Kaymakamı Dürdane Acı, sanat festivaliyle ülkemize uygulanan ambargoların sanatsal açıdan delindiğini ve ülkemizin 11 ülkede tanıtılma imkanı yakaladığını ifade etti.

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında, bu çalışma neticesinde Mağusa’ya çok güzel eserler kazandırdıklarını kaydetti; Mağusa’da sanat müzesinin açılması için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Arter, Mağusa’nın kültür sanat başkenti iddiasının çok büyük bir heyecan ve görev olduğunu, bu görevin daha ileriye nasıl taşınabileceğini her zaman düşündüklerini de söyledi.

Komite Üyesi Arif Albayrak ise, 2.’sini gerçekleştirdikleri festivalin hem ülkemizde hem dünyada ses getirecek bir niteliğe sahip olduğunu belirtti.

Albayrak, 2. yıl sonunda 100 resmin Mağusa’ya kazandırılmasının büyük bir çaba sonucunda olduğunu söyledi ve kültür-sanatın başkenti iddiasında olan Mağusa’nın sanat müzesi için bir başlangıç yapması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Voice

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]