Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Altınbaş, Ukrayna’da mağaza açacak

Markalı mücevheratın önde gelen sektör oyuncularından Altınbaş Kuyumculuk şirketinin sahibi İmam Altınbaş, yabancı bir mücevherat markasını satın alarak yurtdışında büyüyeceklerini açıkladı.

Şirketin halen 95’i yurtiçinde ve 15 adedi de Türkiye dışında olmak üzere 110 mağazası bulunuyor. Holdinge ait bu mağazalar dışında 600 noktada daha firmanın ürünleri satılıyor. Altınbaş, 2013 yılında 30 yeni takı mağazası daha açmayı planlıyor. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ve Altınbaş Mücevherat Grubu Başkanı Atilla Keskin, şirketin 2012 yılı faaliyetleri ve 2013 hedeflerini gazetecilerle paylaştı.

İmam Altınbaş’ın açıklamasına göre Altınbaş Holding’in 2012 yılı cirosu 4,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Holding, Altınbaş ve Assos markalarıyla kuyumculukta, Alpet markasıyla akaryakıt dağıtım sektöründe ve Creditwest Bank Kıbrıs ile de bankacılık alanında faaliyet gösteriyor. Holding, İzmir Göztepespor futbol kulübünü de bünyesinde bulunduruyor. Grubun 2012 yılındaki 4,5 milyar dolarlık cirosunun 582 milyon doları Altınbaş ve Assos markalı zînet eşyası satışlarından geldi. İmam Altınbaş, 2013 yılında ise holding cirosunu yüzde 25 ve takı ürünleri cirosunu da yüzde 40 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Şirketin bu yıl açacağı 30 yeni mağazadan bir bölümü Türkiye’de, bir bölümü ise Almanya, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Katar ve Ukrayna’da olacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde bin takı mağazası ve 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Altınbaş, yurtdışında hızlı mağazalaşmak için yabancı bir markayı satın alabileceklerini söyledi. İmam Altınbaş, “Yurtdışında 100-150 milyon dolarlık bir satın alma yapabiliriz. Bunun için yabancı markalarla görüşmelerimiz sürüyor.” dedi.

İmam Altınbaş’ın sektör olarak düzeltilmesini istediği konu ise pırlanta ithalinde yüzde 20 olan ÖTV’nin kaldırılması. 2004-2005 yıllarında 8 aylık süre boyunca pırlantada ÖTV’nin olmadığını, bunun öncesinde ise yüzde 6 olduğunu belirten İmam Altınbaş, “8 aylık sıfır ÖTV’den sonra yüzde 20 olarak bu vergi geri döndü. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve bakanların bulunduğu TOBB sektör toplantısında cebimden 100 bin dolarlık mücevheri çıkarıp göstererek ÖTV’nin kaldırılması halinde ihracatın patlayacağını söyledim. Çünkü rakiplerimiz olan İtalya gibi ülkelerde ÖTV sıfır. Pırlanta hammadde ithalinde yüzde 20 ÖTV olunca biz dünya ile rekabet edemiyoruz.” dedi.

Altınbaş Mücevherat Grubu Başkanı Atilla Keskin de yıl içindeki satışlarının yüzde 35’ini Anneler Günü, Sevgililer Günü ve yılbaşlarında yaptıklarını söyledi. Özel günler içinde en fazla satış yüzde 10’u aşan oranla Anneler Günü’nde gerçekleşiyor. Satışta ikinci sırada yer alan Sevgililer Günü yüzde 10 civarı paya sahipken, özel günler içinde üçüncü ve son sırada yer alan yılbaşı satışları da yine yüzde 10’a yakın gerçekleşiyor. Keskin, bu ay içinde mağazalarından bin lira ve üzerinde alışveriş yapanlar için pırlanta taşlı bir kolyeyi hediye olarak vereceklerini de açıkladı.

İBRAHİM BALTA | İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]