Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

LCW, Ukrayna’da geri sayıma başladı

2023’te Avrupa’nın ilk üç markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, bunu başarmak için yurtdışındaki şubeleşme atağına hız verdi. Firma, dört yıl içinde Ukrayna başta olmak üzere yurtdışında 365 yeni mağaza açacak.

71 ilde 377 mağaza ile moda ve perakende sektörünün lider firması LC Waikiki, aynı başarıyı yurtdışına taşımak istiyor. 2017’ye kadar yurtdışında 365 mağaza ile hizmet vermeyi hedefleyen markanın hâlihazırda 15 ülkede 45 mağazası bulunuyor. Avrupa’nın ilk üç başarılı markasından biri olmak için yola çıkan firmanın beş yıllık büyüme planı içinde yurtdışına 410 mağazaya ulaşmak hedefi de var.  Firmanın başarı hikâyesini ve gelecek hedeflerini paylaşan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, kısa vadede gelişmekte olan ülkelerle çevre ülkelerde pazar lideri olmak istediklerini söyledi. Yurtdışına 2009 yılında Romanya mağazasıyla adım attıklarını belirten Küçük, 2013 yılında İran, Ukrayna, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Tunus, Cezayir, Libya ve Lübnan’da mağaza açacaklarını aktardı. Yurtdışı büyüme stratejilerini organize perakendenin gelişmekte olduğu ülkelerde gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Küçük,  2011 yılında tekstile gelen ek verginin Avrupa’daki büyüme hızlarını sekteye uğrattığından bahsetti. Küçük, rakiplerinin yüzde 30 daha ucuza mal sattığını, fiyat odaklı satış yapan bir marka için bunun önemli olduğunu dile getirdi.

2012 yılına temkinli girdiklerini ancak 2013 yılından daha umutlu olduklarını aktaran Küçük, geçen sene sektörün büyümesini yüzde 13-15 arasında öngördüklerini ve kendilerinin, sektörün 7-8 puan üzerinde büyüdüklerini belirtti. Aynı yıl firmanın cirosu 3 milyar 575 milyon TL olarak gerçekleşti. Küçük, 2023’te hedeflerinin 10 milyar dolar ciro olduğunu, bunun 6 milyar dolarının yurtdışından gelmesini planladıklarını söyledi ve ekledi: “Biz 2012 yılını büyümenin yanında bir toparlanma yılı olarak değerlendirdik. Avrupa’daki kriz artık daha belirginleşti. Hava şartlarının 2012 yılından daha iyi olacağını umut ediyoruz. Hükümet bu yıl daha yüksek bir büyüme oranı bekliyor. Açacağımız 38 yeni mağaza ile yurtdışında yüzde 145’lik büyümeyi yakalayıp bu hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Ayrıca 220 milyon TL’lik yatırım yaparak, 2 bin 300 kişi daha istihdam etmek istiyoruz.”

Haftada 10 milyon kişi mağazamızı ziyaret ediyor

LC Waikiki’nin 1994 yılında sektörün lideri konumuna geldiğini anlatan Küçük, 2001 krizi ile birlikte bayi sistemine geçerek büyümeyi hedeflediklerini anlattı. En kârlı mağazaların o dönemde açıldığına dikkat çeken Küçük; “2001 krizi bizim imdadımıza yetişti. 2004 yılından itibaren yüzde 40 büyüyerek bu duruma geldik. Bizden sonraki 7-8 mağazanın toplamı ancak bizim büyüklüğümüzü karşılayabiliyor. Haftada 10 milyon kişi mağazamızı ziyaret ediyor.” dedi. Yapılan anketlere göre 10 tüketicinin 9’u LC Waikiki’yi ziyaret ediyor. Geçen yıl 185 milyon adet ürün sattıklarını belirten Küçük, LC Waikiki’nin 2012’de yüzde 22 büyüdüğü ifade etti. Küçük, 18 bin 652 kişiye istihdam sağladıklarını, 501 bin metrekarelik ürün satış alanına sahip olduklarını ve bunun 45 futbol sahası büyüklüğüne eşdeğer olduğunu belirtti.

RAHİME SEZGİN | İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]