Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kuzey Kore, artık Google Harita’da görünecek

Google, Kuzey Kore’nin ayrıntılı haritasını Map Maker adlı uygulaması ile halka sundu.

Geçen haftalarda Kuzey Kore’ye giden Google’ın CEO’su Eric Schmidt’in bu ziyareti meyvesini verdi. Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google, Map Maker adlı uygulaması ile Kuzey Kore’nin ayrıntılı haritasını yayınladı.

Uygulamadaki haritada çok azda olsa bazı gizli ayrıntıların yanı sıra şehirler arası yollar, küçük yollar, parklar, okulların bilgileri bulunuyor.

Haritadaki bir çok bölge, Google’ın daha önceleri aldığı Kuzey Kore’nin uydu görüntülerinden oluşuyor. Google’ın yeni Kuzey Kore haritasında farklı olarak başkent Pyongyang’ın çok detaylı bilgileri bulunuyor. Haritada Pyongyang’da bulunan bir çok eğlence merkezi, pazar, okul, parkla beraber küçük sokaklar dahi bulunuyor.

Google Harita’da çalışanlar geliştirdikleri yeni harita uygulamasının internet ortamında çok tutacağını aktardı.

Google’da programcı olarak çalışan Jayanth Mysore, kendi kişisel sayfasında konuya ilişkin bilgi verdi. Kuzey Kore’nin kapalı olmasından dolayı bir çok kişinin bu ülkeyi merak ettiğine dikkat çeken Mysore, bu uygulamanın daha çok akrabası Kuzey Kore’de kalan Güney Koreliler tarafında kullanılacağına vurgu yaptı.

ŞİNASİ ALPAGO | SEUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]