Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Windows 8’in fiyatı 10 katına çıkacak

ABD’li yazılım devi Microsoft’un bir süredir indirimli olarak sattığı “Windows 8″ adlı yeni işletim sistemi, elini çabuk tutmayan bilgisayar kullanıcıları için yakında çok pahalıya mal olacak. Microsoft’un yeni sistemine geçmek isteyip de henüz karar veremeyenlerin hızlı davranması gerekiyor. Çünkü halen 30 Euro’ya satılan Windows 8′in fiyatı birkaç gün sonra on kat artacak.

İndirimli dönem bitmeden önce bilgisayarında Windows “XP”, “Vista” ya da “7″ yüklü olan kullanıcılar, işletim sistemlerini 31 Ocak’a kadar 29,99 Euro karşılığında “Windows 8 Pro” sürümüne yükseltebilecek.

Almanya’da halen yaklaşık 30 Euro’ya satın alınabilen “Windows 8″ işletim sistemi 1 Şubat’tan itibaren 280 Euro’dan satılacak. Böylece yeni işletim sisteminin tanıtım dönemi için yapılan indirimler sona ermiş olacak. Bilindiği üzere Microsoft yeni işletim sistemini birkaç ay boyunca indirimli olarak satacağını geçen yılın ekim ayında duyurmuştu.

YENİ FİYATLAR NASIL OLACAK?

İndirimli dönem bitmeden önce bilgisayarında Windows “XP”, “Vista” ya da “7″ yüklü olan kullanıcılar işletim sistemlerini 29,99 Euro karşılığında “Windows 8 Pro” sürümüne yükseltebilecek. Ancak Microsoft’un yeni işletim sistemine 1 Şubat Cuma’dan itibaren geçecek olanlar ‘Windows 8 DVD’si için 279,99 Euro ödemek zorunda kalacak. Bu da mevcut fiyatın neredeyse on kat zam göreceği anlamına geliyor.

“Windows 8 Pro” DVD’si halen 59,99 Euro’ya alınabildiği gibi, başta “Amazon.de” olmak üzere bazı sanal mağazalarda 52,99 Euo’ya dahi temin edilebiliyor. Ancak zamlardan sonra Windows 8′in “Pro” olmayan, yani yazılım bileşenleri ve özellikleri daha düşük tutulan “standart” versiyonunun fiyatı dahi 159,99 Euro’dan başlayacak.

İNTERNETTEN ALMAK, DVD’YE GÖRE DAHA UCUZ

Gerçek satış fiyatının başlayacağı şubat ayında işletim sisteminin DVD’sini almak yerine Microsoft indirme merkezini tercih eden kullanıcılar, standart sürümü 119,99 Euro’dan satın alabilecek. Bu sürümü alanlar daha sonra isterlerse “Pro” özelliklerini de ayrıca satın alabilecek.

Bu arada “Windows Media Center” paketi halen indirimli “Pro” sürümüne dahilken, 1 Şubat’tan itibaren ayrı bir paket olarak 9,99 Euro’dan satılacak. Ancak fiyatlarını rekor oranda artıracak olan ABD’li yazılım devinin yine de ilerleyen aylarda yeni indirimlere gitmesine muhtemel gözüyle bakılıyor. Çünkü pek çok kullanıcı indirimli dönemde yeni işletim sistemini almış olmasına rağmen, iki farklı kullanıcı arayüzü bulunan Windows 8 hala istenilen ölçüde yaygınlık kazanmadı.

FRANKFURT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]