Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de emlak fiyatları yüzde 5 düştü

Dünyada 2008 yılı sonunda başlayan finans krizi öncesinde yüksek emlak fiyatları dikkat çeken başkent Kiev’de emlak fiyatları düşmeye devam ediyor.
Stoliçna Nedvijimost (Başkent Emlak) adlı sitenin bildirdiğine göre Kiev’de 2012 yıl içinde emlak fiyatları yaklaşık yüzde 5 oranında daha düştü.

Geçtiğimiz 2012 yılı içinde Kiev’de satılan 17 bin 806 adet daire ile önceki yıla oranla yüzde 25,4 oranında artış kaydedildiği belirtildi.

Kiev’de 2012 Aralık ayında satışa sunulan dairelerin metrekaresi ortalama 2 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Kiev’de 2008 yılı aralık ayında dairelerin ortalama metrekare fiyatı ise yaklaşık 4 bin dolar seviyesindeydi.

Emlak uzmanlarına göre 2012 yıl içinde en çok düşüş başkentin merkezindeki ev ve dairelerde yaşandı merkezde fiyat düşüşü yüzde 9,8’e kadar ulaştı.

Fiyat düşüşü yüzde 2,8 ile en az tek odalı dairelerde görüldü. En çok kaybeden daireler ise yüzde 10 oranıyla 4 odalı evler oldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]