Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünya’daki bütün TC büyükelçileri 2-7 Ocak’da Ankara-İzmir’de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında yurtdışında görev yapan tüm büyükelçilerin katılımıyla her yıl düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nın beşincisi ‘İnsani Diplomasi’ temasıyla 2-7 Ocak arasında Ankara ve İzmir’de düzenlenecek.

Konferansın İzmir bölümünde İzmir’in EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya aday olması ışığında, büyükelçilere bu konuda da kapsamlı bir tanıtım, bilgilendirme yapılacak ve görüş alışverişinde bulunulacak. İlki 2008 yılında yapılan Büyükelçiler Konferansı’nın, uluslararası ilişkilere ve dış politikaya ilişkin genel durum tespiti yapılması, geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi ve dış politikanın uygulanmasında rol oynayan diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyonun sağlanması bakımından önem taşıdığı kaydedilen açıklamada, bu bağlamda Beşinci Büyükelçiler Konferansı kapsamında güncel dış politika gelişmelerine ilişkin olarak gerçekleştirilecek bakanlık içi değerlendirme oturumlarının yapılacağı ifade edildi. Bu çerçevede, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ’ın yanı sıra, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AB Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın büyükelçilerle çeşitli oturumlarda bir araya geleceği bildirildi.

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Büyükelçiler Konferansı’na yabancı konukların daveti uygulamasına devam edileceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu çerçevede Singapur Dışişleri Bakanı konferansın Ankara, Brezilya ve İsveç Dışişleri bakanları da İzmir bölümüne katılacak ve büyükelçilere hitap edeceklerdir. Brezilya ve İsveç Dışişleri bakanlarıyla bu vesileyle, ilki BM Genel Kurulu toplantıları marjında 2012 Eylül ayında New York’ta gerçekleştirilen üçlü toplantının ikincisi İzmir’de yapılacaktır. Konferansın İzmir bölümü ayrıca, Büyükelçiler Konferanslarının artık gelenekselleşen bir unsuru haline gelen kamu diplomasisi faaliyetlerine de sahne olacak, bu çerçevede Sayın Bakanımız İzmir Üniversiteler Platformu tarafından düzenlenen bir konferansa katılarak ‘Türk Dış Politikası’ konulu konuşma yapacaktır. İzmir’in EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya aday olması ışığında, büyükelçilerimize bu konuda da kapsamlı bir tanıtım, bilgilendirme yapılacak ve İzmir’in büyük önem verdiğimiz bu adaylığının başarıya ulaşması için atılabilecek ilave adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.”

Kaynak: ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]