Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ VE VİDEO] Kiev’de Hocalı şehitleri dualarla anıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Azeri diasporasının önde gelen isimlerinden Ebulfeyz Kasimov’un inisiyatifiyle Hocalı şehitlerini anma merasimi gerçekleştirildi.

Kur’an tilaveti ile başlayan merasimde Ebulfeyz Kasimov tarafından hazırlanan ‘Hocalı’ sunumu gösterildi.

Kendi yazdığı Hocalı şiirini okuyan Ukraynalı şaire Mila Kurilük, Hocalı katliamının kendisini çok derinden etkilediğini bu hadisenin hatırlanması ve nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Programın organizatörü Ebulfeyz Kasimov, Cihan’a yaptığı açıklamada, “Hocalı’da insanlara akıl almaz işkenceler yapıldı. Hala yüzlerce insanın akıbeti hakkında bilgimiz yok. Nice aileler tamamıyla yok edildi. Nice evlatlar anasız babasız kaldı, küçük çocuklar yetim kaldı, nice aileler yıkıldı. Bugün biz Kiev şehrinde bu ağır faciayı anmak için toplandık. Ve onların ruhuna Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Azerbaycan’ın dostları, Ukrayna’daki diplomatlar, medya organları, Ukrayna müftülüğü, Ukrayna’daki din hadimleri iştirakiyle onları yâd ettik.” dedi.

Hocalı kurbanlarını anma merasimine; Kiev’deki Azerbaycan Büyükelçiliği mensupları, Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Rövşen Tagiyev, Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresi Üyesi Akif Gülmemmedov, Ukrayna Müftüsü Ahmed Tamim, Kiev Ehlibeyt İmamı Seyit Ahmet Sabuncu, Azerbaycan vatandaşları, öğrenciler, Türk ve Azeri din adamları katıldı.

Davetlilerin söz aldığı merasimde, Hocalı faciasının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak nitelendirildi. Ermeni işgaline ve saldırılarına göz yumulmasının adaletsizlik olduğunu belirten konuşmacılar dünya kamuoyundan Ermenilerin Hocalı’da yaptığı katliamın soykırım olarak kabul etmesini istedi.

Etkinlik çerçevesinde Hocalı katliamını anlatan Azeri öğrenciler, çeşitli şiirlerle programa iştirak etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]