Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de mini Çernobil zirvesi

Çernobil faciasının 25’inci yıl dönümü etkinliklerine katılan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, başkent Kiev’ de Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile bir araya geldi. Kiev yakınlarındaki Zalisiya rezidansında yapılan ikili görüşmede başta Çernobil olmak üzere ikili ilişkiler ele alındı.

Görüşmede Medvedev; “Devletlerin görevi bu tür facia durumunda halka bütün gerçekleri açıklıkla söylemektir. Dürüst olunması lazım, nerede ne olursa olsun, ne kadar da zor olsa doğruyu söylemek lazım. Bu bizim Çernobil faciasından almamız gereken bir derstir” dedi.

Yanukoviç, ise Rusya Federasyonu’nun kendilerini Çernobil konusunda yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. İki görüşmelerde Medvedev, Ukrayna ile Rusya ilişkilerindeki kriz döneminin bittiğini açıkladı. Yanukoviç ise 2009 yılında 15 milyar dolar olan yıllık ticaret hacminin kısa sürede yaklaşık 42 milyar dolara çıktığını belirtti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]