Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Meridyen Türk velileri kahvaltıda buluşturdu

Uluslararası Meridyen Eğitim Kurumları, yeni yıl arifesinde okuldaki Türk ve Türk asıllı velileri kahvaltıda buluşturdu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de faaliyet gösteren Meridyen Okulu’nun kahvaltı etkinliğine elverişiz hava koşullarına rağmen neredeyse bütün davetli velilerin katıldığı görüldü.

Kiev’deki Türklerin buluşmasına vesile olan geleneksel “öğrenci velisi kahvaltısı” akabinde Türk ve Ukraynalı öğrenciler tarafından hazırlanan programa geçildi.

Okulun velilerinden olan, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada; “Ukrayna gerçekten soğuk bir ülke ama insanların kalbindeki sıcaklık o soğukluğu unutturuyor. Bugün de burada çok sıcak bir atmosfer var. Aynı şekilde Türk vatandaşlarımızla birlikte sevgili Azeri ve Ahıskalı soydaşlarımız da burada onlarla beraber olduğum için çok mutluyuyum. Ben zaten yurt dışında görev yaparken her zaman kendimi sadece cebinde ay yıldızlı nüfus kâğıdı taşıyan Türk vatandaşlarının değil aynı zamanda kendini Türk hisseden damarlarında Türk kanı dolaşan; Azeri, Özbek, Ahıskalı tüm soydaşlarımızın büyükelçisi olarak kabul ediyorum. Bu yüzden sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

‘DİASPORALAR GÜNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ’
Büyükelçi Mehmet Samsar sözlerine şöyle devam etti: “Diasporalar günümüzün dünyasında çok önemli. Diasporası güçlü olan ülkeler uluslararası politikada son derece güçlü oluyorlar bu yüzden bizlerin buna biraz ağırlık vermesi lazım. Ne yazık ki bugüne kadar buna çok eğilemedik ama bizden nüfusu çok daha az olan ekonomik gücü çok daha az olan ülkeler diaspora olarak son derece güçlüler. Bizler birlik beraberlik içinde olursak bizleri yıkacak hiçbir gücün olmadığına inanıyorum. Burada diasporamız olmasa da buradaki okullar o görevi yapıyor. Onlara teşekkür ediyorum. Hepinizin yeni yılını kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. İnşallah yeni bu yıldan daha iyi olacaktır ”

Türkiye ile Ukrayna’nın son derece yakın ülkeler olduğunu ve tarihi geçmişine atıfta bulunan Samsar, birlik beraberliğin sağlanmasında okulların önemine dikkat çekti.

Ukrayna’dak
i sosyal faaliyetlere katılmamanın önemine de değinen Mehmet Samsar, örnek olarak geçtiğimiz günlerde gerçekleşen dış misyon şefleri ve yabancı işadamları eşlerinin üye olduğu, Kiev Uluslararası Kadınlar Kulübü (IWCK)’nün düzenlediği kermeste en yüksek yardımı Türkiye’nin topladığını vurguladı.

Büyükelçi Samsar’ın konuşması akabinde öğrenciler birbirinden güzel şiir, şarkı ve skeçlerle büyükleri eğlendirdi.

İlkokul birinci sınıfa giden Büyükelçinin kızı Selin Samsar da piyano resitaliyle davetlilerin beğenisini kazandı.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

FOTOĞRAFLARI İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ….

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]