Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Eurovision’da Ukrayna’yı Zlata Ogneviç temsil edecek

Bu yıl Türkiye’nin katılmadığını açıkladığı Eurovision Şarkı Yarışması’nda Ukrayna’yı Zlata Ogneviç, İngilizce “Gravity” şarkısıyla temsil edecek.

Ukrayna’da milli seçmelerinde diğer adayları geride bırakan Zlata Ogneviç, Mayıs 2013’te İsveç’in Malmö kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’na gitmeye hak kazandı. Ukrayna Devlet Televizyonu Birinci Kanal’da canlı yayında şarkısını söyleyen Zlata Ogneviç, jüriden ve kısa mesajlarla izleyiciden geçer not aldı.

Bu sene yarışmaya katılacak 39 ülke şunlar: Arnavutluk, Avusturya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Makedonya, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Norveç, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna ve İngiltere.

Eurovision 2013’e; Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya’nın ekonomik nedenler, Türkiye’nin ise yarışmadaki oylama sistemine olan tepkisi nedeniyle yarışmaya katılmayacağını bildirmişti.

Malmö’deki yarışmanın yarı finalleri 14 ve 16 Mayıs 2013, finali ise 18 Mayıs 2013’de yapılacak.

ZLATA OGNEVİÇ KİMDİR?
Askeri cerrah bir baba ve öğretmen bir annenin kızı olan Zlata Ogneviç 12 Ocak 1986’da Rusya Federasyo’nunun Murmansk şehrinde dünyaya geldi. Asıl adı Inna Leonidivna Bordyug olan Zlata Ogneviç adı ile sahne alıyor. Çocukluğu Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Sudak şehrinde geçen Zlata Ogneviç, Kiev Glière Müzik Enstitüsü’nün caz vokal bölümünden mezun oldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]