Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’deki Türk üniversiteliler Türk gecesinde buluştu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Türkiye Üniversite Öğrencileri Derneği (UTUOD) tarafından eski adı Bodrum Kafe olan Sultan Sofrası’nda Türk Gecesi düzenlendi.

Emrah Elban ve Çağa Çalışkan’ın söylediği türkü ve şarkılarla renklenen Türk Gecesi’ne; işadamları, Kiev’deki değişik üniversitelerde okuyan Türk ve Ukraynalı üniversite örencileri katıldı. Gecede gitar ve bağlama eşliğinde gençler halay çekti Ankara havalarında oynayarak eğlenceli zaman geçirdi.

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden; çiğ köfte, Adana Kebabı, künefe gibi ikramların bulunduğu gecede gençler eğlenceli zaman geçirdi.

Gecenin organizatörü UTUOD Başkanı Ali Kavlak UkraynaHaber.com’a yaptığı açıklamada; “Mümkün olduğu kadar buradaki Türk öğrencileri, Türk vatandaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Buna talep de var bu bizim yönetimimizin ilk organizasyonu katılım çok güzeldi. Bu da açıkçası bizi heyecanlandırdı. Nazım Öztürkçü ağabey de bize mekân imkânı tanıdı bize burayı açtı herhangi bir ücret almadı. Bunun haricinde bir sponsorumuz yok kendi imkânlarımızla yaptık. Gelecekte daha geniş katılımlı Türk geceleri organize etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Ali Kavlak, bu tür etkinliklere daha çok Ukraynalının katılmasını istediklerini bu sebeplerle kafalardaki yanlış Türk algını silmek ve iki halk arasındaki diyalogu geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sultan Sofrası (Bodrum)’nın işletmeciliği yapan Nazım Öztürkçü ise UkraynaHaber.com’a Türk gecesini şu şekilde değerlendirdi: “Maksadımız Türk öğrencilere annelerinin yemeklerini aratmamak, özellikle Kiev’e yeni gelen Türk öğrencilerin yabancılık çekmemesi. Onun için öğrencilere bu tür etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. UTUOD ile zaten anlaşmamız var öğrenciye özel menü çıkartıp indirim yapıyoruz. Güzel sıcak bir ortam oldu. Öğrencilerimize ve bütün davete katılanlara teşekkür ediyoruz”

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

FOTOĞRAFLARI İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ….

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]