Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’da öldürülen Tatar Reşat Ametov defnedildi

Kırım’da kimliği belirsiz kişilerce işkence edilerek öldürülen 38 yaşındaki Tatar asıllı Reşat Ametov, bugün toprağa verildi. Ametov’un cesedi Karasubazar’ın Zemlyaniçnoye (Ortalan) Köyü’nde 16 Mart’ta bulunmuştu. Reşat Ametov’u son yolculuğuna uğurlamak üzere yüzlerce Kırım Tatarı bir araya geldi. 3 çocuk babası Reşat Ametov’un cenaze namazı Simferopol yakınındaki Abdal Mezarlığı’nda kılındı.

Cenaze namazını kıldırmadan önce cemaate hitap eden Kırım Müftüsü Emirali Ablayev, işlenen bu cinayetin provokasyon amaçlı olduğunu dile getirdi. Ablayev, cenazeye katılanlara provokasyonlara gelmeyin çağrısı yaptı.

Müftü Ablayev, “Bizi Slavlarla karşı karşıya getirmek istediler. Kışkırtmaya mezarlardan başladılar, mezarlarımızı yıktılar. Bayram günü 2 camimizi kundakladılar. Biz buna rağmen başka milletlerin mezarına, kilisesine saldırmadık. Bizim dinimiz başkasının kilisesine, mezarına saldırıyı yasaklıyor.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) özel açıklamada bulunan avukat Emir Kadirov; “Bir, Müslüman öldürüldü. Şimdi avukatlar, hukukçular ve gazeteciler ile birlikte bu olayın gerçekleştiği kışlanın olduğu bölgede hakkımızı yasal yollardan arayacağız.” diye konuştu.

Nuri Ebutarık adlı bir ihtiyar ise 70 yıldır çile çektiklerini hatırlatarak, Tatar halkına sabır diledi. Ebutarık, Kırım’dan yeniden sürgün edilmenin endişesini yasadıklarını, topraklarında yaşamak istediklerini ifade etti. Ebutarık, Türk ve Müslümanlardan Kırım Tatarlarını yalnız bırakmamalarını istedi.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]