Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İnsan tacirleri 21 yılda 120 bin Ukrayna vatandaşını ağlarına düşürdü

İnsan kaçakçılarının hedefindeki Ukrayna, Avrupa’da insan ticaretinin merkezi haline geldi. Uluslararası Göç Örgütü’nden yapılan açıklamada, Ukrayna’da bağımsızlığın kazanıldığı 1991 yılından beri 120 bin kişinin, insan tacirlerinin eline düştüğü bildirildi.

Uluslararası Göç Örgütü, Ukrayna Temsilcisi Manfred Profazi; “Ukrayna’da 21 yıl içerisinde yaklaşık 120 bin kişi insan ticaretinden etkilendi. Son dönemde insan ticaretinde eğilimler de değişti. Şu anda Ukraynalılar önceki yıllara göre emek sömürgesinden muzdarip. Bunun yanı sıra insan ticaretinden etkilenen daha çok kadın iken şimdilerde erkekler de tacirlerin ağlarına düşüyor. Ukrayna artık Avrupa’da insan ticaretinin yapıldığı ana ülke konumunda. Çünkü ,bu tarz suçlara en çok etkilenen Ukraynalılar maruz kalıyor.” dedi.

Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre 2012’de Ukraynalıların; yüzde 65’i Rusya’da, yaklaşık yüzde 18’i AB ülkelerinde ve yüzde 17’si Ukrayna topraklarında insan ticaretinden etkilendi.

Uluslararası Göç Örgütü hükümetler arası ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde dünya çapında yasal göçü teşvik ediyor. Ukrayna dâhil örgüt içinde 146 üye ülke bulunuyor. Uluslararası Göç Örgütü Ukrayna’da faaliyetlerine 1996 yılında başlamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]