Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukrayna İstihbaratı: Rusya, Fransa eylemlerini diğer ülkelere de yayacak

SBU: Rusya istihbaratı; Belçika, Almanya, İspanya, Bulgaristan ve diğer AB ülkelerinde Fransa örneği üzerinden provokasyonlar hazırlıyor.

Rusya’nın, Avrupa Birliği (AB)’nin parçalama misyonu çerçevesinde Fransa olaylarını çıkarttığı ortaya çıktı.

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU), Fransa’daki hükümet karşıtı protestoların organizasyonunda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da bulunan Erdoğancılar ve Perinçekçiler ile görüşen Avrasyacı Aleksandr Dugin’in de içinde bulunduğu Rus istihbaratının işi olduğunu bildirildi.

Resmi Facebook sayfasından bir açıklama yayınlayan SBU, Fransa’daki hükümet karşıtlarının Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Rus Askeri İstihbaratı’nın (GRU) talimatlarıyla hareket ettiğini belirtti.

Açıklamada sözlerine yer verilen SBU Başkanı Vasil Gritsak, “Uluslararası sınırlar, Rus hibrit saldırganlığı için engel değil. Avrupa’yı tehdit olarak gören Kremlin, kirli metotlarla Avrupa’nın istikrarını bozuyor” ifadelerini kullandı.

SBU, Rus istihbaratının Paris’teki olayların benzerleri için Belçika, Almanya, İspanya, Bulgaristan ve diğer Avrupa ülkelerinde hazırlık yaptığını bilgisini de paylaştı.

Putin’in özel temsilci Putin mecliste AKP ile bilrikte…

Yapılan açıklamada dikkat çeken isim ise 15 Temmuz’da hain darbe girişiminde Türkiye’de bulunan Ankara Belediye Başkanı melih Gökçek, Başbakan Binali Yıldırım ile ve Vatan Partisi başkanı Doğu Perinçek ile görüşen Uluslararası Avrasya Hareketi Başkanı Aleksandr Dugin’in ismi oldu. Açıklamadaki bir diğer isim ise Rusya Devlet Başakanı danışmanı Rus Avrasya ideologu Sergey Glazyev.

SBU, Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden “Donetsk Halk Cumhuriyeti” bayrağı taşıyan iki Sarı Yelekli’nin yer aldığı Paris’te çekilmiş bir fotoğrafı iddiasının kanıtı olarak savundu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]