Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Meclis, yüzde 15 dolar vergisini erteledi

Ukrayna hükümeti yaz aylarında başlayan ve sürekli artarak devam eden dolar talebini durdurmak için çare arayışında.

Ukrayna Parlamentosu, dolara aşırı talebi durdurmak için hazırlanan, “döviz işlemlerinden yüzde 15 vergi alınmasını” ön gören yasa tasarısının görüşülmesini erteledi.

Döviz işlemlerine vergi getiren yasa tasarısı üzerinde alt komisyonun biraz daha çalışılmasını isteyen, Parlamento Başkanı Vladimir Litvin, döviz yasasının ileride görüşüleceğini söyledi.

Ukrayna’da 28 Ekim’de gerçekleşen genel seçimler öncesinde halkın dolara yönelmesi doların değer kazanmasına neden oldu. Ukrayna Merkez Bankası’nın çabaları ve baskısıyla milli para grivnanın, dolar karşısında değeri korunuyor.

Öte yandan dolar-grivna kurunu sabit tutmaya çalışan Merkez Bankası piyasalara beklenin üzerinde dolar sürdü.

Döviz rezervleri yavaş yavaş eriyen ülkede parlamento durumu kontrol altına tutabilmek döviz satışına yüzde 15 vergi konulmasını öngören yeni bir yasa tasarısı hazırlamıştı.

Yasa tasarısına göre grivna karşılığında nakit döviz almak isteyenler yüzde 15 vergi ödeyecekti. Döviz işlemlerinden elde edilen gelir ise emekli ve sosyal sigorta fonuna aktarılacaktı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]