Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna da altına hücum etti

Gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları haziran ayında 10 milyar dolardan fazla altın satın aldı.

Uluslararası Para Fonunun (IMF) verilerine göre; Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna ve Tacikistan da altın rezervlerini artırdı.

Kazakistan haziran ayında 3, 11 ton altın satın alarak rezervlerini 70, 4 tona, Tacikistan 0, 04 ton altın satın alarak rezervlerini 3, 03 tona, Yunanistan ve Ukrayna ise 0, 03’er ton altın satın alarak rezervlerini sırasıyla 111, 5 tona ve 27, 7 tona yükseltti.

Rusya 5, 85 ton altın satın alarak altın rezervlerini 836. 7 tona çıkardı. Rusya, dünyada en büyük altın rezervlerine sahip sekizinci ülke konumunda bulunuyor. IMF verileri, Rusya’nın son beş yılda altın rezervlerini her ay artırdığını gösteriyor.

Dünyada en fazla altın rezervi 8. 133, 5 tonla ABD Merkez Bankasının elinde bulunurken, Almanya 3. 401 tonla ikinci sırada yer alıyor.

Çin Merkez Bankası ise mayıs ayı sonunda elinde bulundurduğu 1. 054, 1 ton altınla, dünya sıralamasında 6. konumda bulunuyor.

Ellerinde büyük miktarda altın bulunduran spekülatörlerin yanı sıra, küresel ekonomik toparlanmadaki zayıflık, Avrupa ve ABD’nin yaşadığı borç sorunları yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yönlendiriyor.

Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]