Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Siirtte helikopter düştü: 17 Şehit

Siirt’in Pervari ilçesi Köprüçay mevkiinde meydana gelen helikopter kazasında 17 asker şehit oldu. Şehitlerden 4’ünün helikopter personeli olduğu 13’ünün de jandarma özel harekatta görevli askerler olduğu belirtildi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, kazada, 13’ü jandarma özel harekat askeri, 4’ü de teknik personel olmak üzere 17 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Alınan bilgilere göre kaza 07.25’te meydana geldi. Bölgedeki yoğun sis sebebiyle sorun yaşayan Skorsky tipi helikopter tepedeki kayalıklara çarptı. Kazada, 13’ü jandarma özel hareket askeri, 4’ü de helikopter personeli 17 asker şehit oldu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari’de düşen askeri helikopterdeki 3 subay, 4 astsubay, 1 uzman çavuş ve 9 uzman erbaşın şehit olduğunu bildirdi.

Aydın, ”Kazada, 3 subay, 4 astsubay, 1 uzman çavuş ve 9 uzman erbaş şehit oldu” dedi.

Şehit uzman çavuş 20 gün sonra düğün yapacaktı

Siirt’in Pervari ilçesi kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan ve Köprüçayı köyü yakınlarında düşen İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı helikopterde şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse’nin 6 aylık nişanlı olduğu ve aralık ayının ilk haftası düğün yapacağı belirtildi.

Bartınlı şehidin baba ocağına ateş düştü

Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan astsubay kıdemli çavuş Erkan Yalçın’ın, Bartın’ın Ulus ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Serdar Durmaz’ın son fotoğrafı helikopterle oldu

Evli ve bir çocuk babası Durmaz’ın Batman’dan bir süre önce Siirt’e gittiği belirtildi. Durmaz’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ise şehit düşmeden kısa süre önce 10 Kasım için Atatürk’ün fotoğrafı, eşi ve çocuğuyla birlikte bir tankın üzerinde çektirdiği resimler ile sık sık operasyona çıktıkları öğrenilen helikopterin önünde çekilen bir resmini yayımladığı ortaya çıktı.

Şehit astsubay 23 gün önce evlenmiş

Şehit Astsubay Hakan Gemici’nin şehit olduğu haberi, sabah Giresun’un Keşap ilçesindeki ailesine Kaymakam Polat Kara ve askeri yetkililer tarafından verildi. Hakan Gemici’nin şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından şehit evi, yakınları ve ilçe halkının akınına uğradı.

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Siirt’te düşen askeri helikoptere ilişkin açıklama yaptı. Resmi internet sitesinde yer alan ve konu hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

1.   10 Kasım 2012 Cumartesi günü bölgede icrasına başlanan planlı operasyonel faaliyet için Siirt’ten kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky helikopterimiz saat 07:45 sıralarında, Pervari ilçesi Doğanca beldesi Hasan Tepe mevkiinde kaza kırıma uğramıştır.

2.   Bu elim kaza sonucunda 17 personelimiz şehit olmuştur.

3.   Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmıştır.

4.   Helikopterin düşüş sebebi soruşturma sonucunda belirlenecektir.

5.   Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aile fertleri ile Yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli)
Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun)
Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın)
Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik (Kayseri)
Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan (Diyarbakır)
Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (Kars)
Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş (Erzurum)
Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin (Adana)
Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy (Tokat)
Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş)
Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur (Kayseri)
Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan (Gaziantep)
Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane)
Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa)
Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Kars)
Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı (Afyonkarahisar)
Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Şeker. (Konya)

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]