Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Kasırga mağdurlarına Kimse Yok mu desteği

Amerikan yardım kuruluşu Helping Hands ile ortaklaşa harekete geçen Kimse Yok mu Derneği, kasırga mağdurları için yardım kampanyası başlattı. Fethullah Gülen Hocaefendi, 10 bin dolar nakdi bağışta bulunarak ilk desteği verdi.

Tarihinin en şiddetli kasırgalarından biri olan Sandy ile karşı karşıya kalan ABD’ye Türkiye’den yardım eli uzandı. Japonya, Haiti ve Myanmar’dan sonra şimdi de Amerika’nın yanında olan Kimse Yok mu Derneği, yüz binlerce insanın evsiz kaldığı ülke için yardım kampanyası başlattı. Amerikan yardım kuruluşu Helping Hands ile ortaklaşa çalışan Kimse Yok mu’nun sadece nakdi yardım kabul edilen kampanyasına bir destek de Fethullah Gülen Hocaefendi’den geldi. Hocaefendi, bugüne kadar yazdığı kitapların telifinden elde ettiği 10 bin doları nakdi bağışta bulundu. Kasırga mağdurları için harekete geçen Kimse Yok mu Derneği, yardımseverleri destek olmaya çağırıyor. Toplanan yardımlar, Helping Hands üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kriz masası oluşturan Kimse Yok mu, Helping Hands ile birlikte bağışlanan nakit parayla acil ihtiyaç malzemelerinin tedarik edilmesine destek oluyor.

2008 yılından beri faaliyet gösteren Helping Hands, daha önce de Van Depremi’nde çoğunluğunu Amerikalıların oluşturduğu yardımları Van’a ulaştırmış ve Van’da bir öğrenci yurdu yaptırmıştı. Van Depremi için ayrıca ABD Büyükelçiliği de yardımda bulunmuştu. ABD’nin doğu kıyılarını vuran Sandy kasırgasında 100’den fazla kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 8,5 milyon ev ve işyeri elektriksiz kaldı. Ülkedeki afetzedelere yardım için, tüm operatörlerden  ‘kasırga’ yazıp 5777’ye mesaj göndererek bağışta bulunmak mümkün.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]