Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın parlamentosuna tekrar seçim için teklifi geldi

Ukrayna’da 28 Ekim’de genel seçimlerden ardından hala sonuçlar açıklanmadı ve hile yapılıyor gerekçesi ile Batkivşina –Byut’tan olan milletvekili Andrey Sençenko’nun tarafından 13 Ocak 2013 tarihinde tekrar seçim olması için yasa tasarısını kayd edildi.

Ukrayna parlamentosundan  yapılan basın açıklamasına göre yasa tasarısına göre seçimler sadece problemli ihtilaflı bölgelerde olmayıp ülke genelinde olmasını isteniyor. Açıklama notunda ise, 28 Ekim’de yapılan seçimlerde vatandaşların özgür ifade ve anayasayla garantili oy hakkı dâhil Ukraynalıların  hakkı, ihlal edilmiştir.

Hatırlatalım ki Ukrayna’da seçimlerden sonra 5 seçim bölgesinde ihtilaflar yaşandı ve Seçim Merkez komisyonu yapılan açıklamada problemli bölgelerde güvenilir seçim sonuçların sağlanması imkânsız olduğunu kabul  etti.

Bunun üzerine Ukrayna Parlamentosu problemli bölgelerde tekrar sandığa gidilsin tavsiyede bulundu. UDAR partisi ise sadece problemli bölgelerde değil ülke genelinde tekrar sandığa gidilmesini talep etti.

Ukrayna başbakanı Nikolay Azarov ise genel seçimlerin tekrarlanmasına karşı çıkarak bu hareketin demokrasiyi zedeleyeceğini açıkladı ve muhalefetin ‘vicdanı sıfırladığı’ yönünde açıklamalarda bulundu.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]