Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da tahıl hasadı 46 milyon ton seviyesinde olması bekleniyor

Ukrayna Gıda ve Tarım Politikası Bakanı Nikolay Prisyajnük yaptığı açıklamada Ukrayna’da bu sene genel tahıl hasadı 46 milyon ton seviyesinde olacağını söyledi. Prisyajnük bu yılın tahıl mahsulü bağımsızlık yılların en iyi üçüncü mahsul olduğunu açıkladı.  

Ülkede son tahıl kültürlerin hasadı yapılıyor ve tahıl ekilen yüzde 96 alanında 14 milyon hektarda 43,5 milyon tahıl toplandı ve mısır ekilen yüzde 81 alanında 16,5 milyon ton mısır toplandı. Buğdayın mahsulü ise toplam 15 milyon ton olarak açıklandı.

Önemli Şeker üreticilerinden olan Ukrayna aynı zamanda şeker pancarı da yetiştirmekte ve pancar ekilen yüzde 87 alanda 15,5 milyon ton pancar toplandığı açıklandı.

Prisyajnük, planladıkları üzerinde bu sene 1,8 milyon ton şeker üretilecek ve şimdiden 1,4 milyon ton  şeker üretildi. Bu rakam ise hem yürt içi hem de yurt dışı ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olacağını ifade etti.  

Bakan aynı zamanda sebze pazarında da fiyatlarda istikrar olacağını söyledi. Sebze fiyatları düşük seviyede izlemeye devam edeceğini açıkladı.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]