Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’deki gurbetçiler, bayram namazında fuar merkezini doldurdu

Kurban Bayramı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de coşku ile kutlanıyor. Kiev’de yaşayan gurbetçiler bu yıl da bayram namazında ülkenin önde gelen fuar merkezlerinden ‘Kiev Expo Plaza’da kıldı.

Kiev İslam Enstitüsü, tarafından kiralanan iş dünyasının buluşma noktası fuar merkezinde beton zemine serilen kumaşlar üzerinde bini aşkın gurbetçi bayram namazını eda etti.

Bayram namazı akabinde cemaat teşrik tekbirleri getirdi. İlahi ve Kur’an tilavetinden sonra eller dua için açıldı. Toplu dua akabinde Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, gurbetçilerin bayramını kutladı.

Samsar gurbetçilere hitabında; “Özellikle bu bayramda ve her bayramda çocuklarınızı sevindirin. Çocuklarınızı gelenek ve göreneklerinize bağlı bir şekilde yetiştirin ki önümüzdeki bayramlarda burası daha kalabalık daha coşkulu olsun.” dedi.

Büyükelçi Samsar daha sonra gurbetçilerle tek tek selamlaşarak bayramlarını kutladı. Fuar merkezi, Bayram namazı akabinde bayramlaşan cemaat daha sonra kesim yerlerine hareket etti.

‘ÇOCUKLARINIZA GELENEK VE GÖRENEKLERİNİZ AŞILAYIN’
Büyükelçisi Mehmet Samsar Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı özel açıklamada; “Yurt dışında bayramlar insanlarımız için biraz buruk oluyor. Sevdiklerinden, ailelerinden kilometrelerce uzakta farklı ülkelerde bayram kutluyoruz. Buradaki Türklerin hepsini bir aile olarak kabul ediyoruz. Burada vatandaşlarımızla beraber ailecek bir bayram kutladık. Birazdan da kurban kesimine gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Mehmet Samsar sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu bayramlaşmaya uzaktaki her bir vatandaşımızın katılmasını arzu ediyoruz. Bunlar gelenek ve göreneklerin devamı yurt dışında da varlımızı sürdürmemiz için gerekli. Burada küçük çocuklar da vardı. Bu önemli çünkü, gelecek nesiller onlar. Çocuklarımızın yurt dışında da olsa da gelenek ve göreneklere bağlı olarak yetişmeleri, bizden sonraki nesillerin varlıklarını sürdürmelerinde çok önemli bir etken. Bu yüzden bir kere daha bütün vatandaşlarımı teşekkür ediyorum aynı şekilde çocuklarına da bunları aşılamalarını istiyorum” diye konuştu.

‘BU FUAR ALANINDAKİ SON BAYRAM NAMAZI’
Bayram namazını kıldıran Kiev İslam Enstitüsü hocalarından Fatih Akdeniz ise Cihan’a yaptığı açıklamada; “Kiev’de 12 bayram namazı kıldırdım. Üçü başka yerlerde dokuzu bu fuar merkezinde, ama bu son olacak inşallah. Cami inşaatımız devam ediyor. İkinci katındayız şu anda. Gelecek yıllarda Allah nasip ederse kendi camimizde kılacağız. Burada geçirdiğim 12 bayram içinde bu en kalabalık cemaatti ya da ikinci. Bini aşkın cemaat olduğunu tahmin ediyorum. Büyükelçimiz de katıldı. Buradan da kesim yerlerine gideceğiz. Benim bildiğim iki yerde organizasyon var. Çok ciddi katılımlarla burada Müslümanlar kurbanlarını kesiyorlar.” dedi.

Ukrayna’da isteyen herkesin kurban kesme ve kestirme imkânına sahip olduğunu dile getiren Fatih Akdeniz, Ukrayna’da herkesin her türlü vecibeyi yerine getirilebildiğini, rahat bir şekilde namazı kılınabildiğini, cumaya gidilebildiğini ifade etti.

Türk ve İslam âleminin bayramını kutlayan gurbetçiler daha sonra toplu bayramlaşma programlarına gitmek için ayrıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]