Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Doğu Avrupa İşadamları Birliği’nin kurulması yolunda ilk adım atıldı

Türk -Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’nden bir heyet, Polonya’nın başkenti Varşova’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Polonya- Türk İşadamları Derneği (POTİAD) ve Varşova Ticaret Başmüşavirliği ile yapılan görüşmelerde, Doğu Avrupa’da bulunan Türk işadamları derneklerinin bir çatı altında toplanması ele alındı.

POTİAD’ın Varşova genel merkezinde konuşan TUID Yönetim Kurulu Başkanvekili Burak Pehlivan, çevre ülkelerdeki işadamları dernekleriyle ilişkileri geliştirme kararı aldıklarını ifade etti. İlk ziyaretlerini bölgede önemli bir ülke olan Polonya’ya gerçekleştirdiklerini belirten Pehlivan, ileriki dönemde Romanya, Belarus, Yunanistan ve Rusya gibi ülkelere de benzer ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.
POTİAD Başkanı Sait Büyükbayrak ise TUİD heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, yurtdışında bulunan Türk dernekleri arasındaki iletişimin önemine dikkat çekti. Büyükbayrak, TUİD’in inisiyatifinde gelişen bu sürecin sonuna kadar yanında olacaklarını, TUİD’in bu projesine gönülden destek verdiklerini söyledi.

VARŞOVA TİCARET BAŞMÜŞAVİRİ DESTEK OLDU
Başmüşavir Koray Akgüloğlu, TUİD tarafından ortaya atılan Doğu Avrupa Türk İşadamları Birliği fikrini çok olumlu bulduğunu ve bu oluşuma bölge ülkelerinde yer alan ticaret ataşelikleri olarak destek vermekten memnun olacaklarını ifade etti.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın iş dünyasındaki sivil toplum örgütlerine ve yurtdışı Türk derneklerine büyük önem verdiğinin altını çizen Koray Akgüloğlu, “Kurulacak olan Doğu Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Birliği’nin Varşova temsilciliğine sembolik bir yer dahi vermeye hazırız” dedi. Akgüloğlu ayrıca derneklerin bir üst iletişim kurumu olmasının, iletişimin doğru bir biçimde sürdürülebilmesi açısından önemine değindi.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ POLONYA VE UKRAYNA’DA SIKINTILI”
POTİAD Yönetim Kurulu üyesi Nusret Sancak ise, Polonya’da Türk inşaat firmalarının yüklenici değil daha ziyade yatırımcı olarak iş yaptıklarını, Türk firmalarının çok nadir olarak ihale kazanabildiğini belirtti.
Ukrayna’da inşaat sektörünün krizden hala çıkamadığını, kendilerinin de gıda perakendesi gibi alanlara yöneldiklerini belirten TUİD Yönetim Kurulu üyesi Aziz Şimşek, Ukrayna’daki bir Türk işadamıyla, Polonya veya üçüncü bir ülkedeki işadamı arasındaki iletişimin orta vadede ticari kazanımlara dönüşebileceğini ifade etti. Şimşek, “Dernekler arasındaki iletişim kanalları açık olmalı, Doğu Avrupa’daki Türk işadamı dernekleri arasındaki işbirliklerine büyük önem atfediyoruz” dedi.

Varşova’daki temaslarını tamamlayan TUİD Heyeti Kiev’e döndü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]