Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna sınırlarından bir günde 422 bin kişi geçti

Bağımsızlık tarihinde Ukrayna sınırlarından en yüksek geçiş dün yaşandı. Ukrayna’da 15 Ağustos günü 24 saat içerisinde gümrük kapılarından geçen kişi sayısı 422 binin üzerinde oldu.

Ukrayna Gümrük Muhafıza Servisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna bağımsızlığından bu tarafa 15 Ağustos’ta 24 saat içerisinde Ukrayna’nın sınırından 422 bin’den fazla kişi geçtiği bildirildi. Gümrük Muhafıza Servisi bu yoğunluğunu vatandaşların yaz tatillerin zirvede olması ile beraber Ukrayna’ya ya da diğer ülkelere transit geçmek isteyenlerin sayısının fazla oluşuna bağladı.

Seyahatlerin arttığı yaz döneminde ülkenin en yoğun sınır kapıları; Kırım, Avrupa sınırındaki kapılar ile Rusya kapısı oldu. Bununla beraber Ocak-Temmuz döneminde sınırdan 48 milyondan fazla kişinin geçtiği ve bu rakamın geçen seneye nazaran yüzde 8 oranında arttığı belirtildi.

Ukrayna sınırlarından geçen 48 milyon neredeyse yarısının, 22 milyon 74 bin kişinin ülke vatandaşı olduğu bildirildi. Ukraynalıların yurt dışı seyahatleri de bir önceki seneye göre yüzde 17 oranında artış kaydetti.

Öte yandan her isteyen de sınırlardan geçemedi. Söz konusu dönemde çeşitli sebeplerden dolayı Ukrayna’ya 16 bin 793 kişiye giriş izin verilmedi. Ukrayna’ya girişte engele takılanların sayısı ise geçen seneye oranla yüzde 35 azaldı.

2011 yılın Ocak-Temmuz döneminde Ukrayna sınırlardan 10 milyon 72 bin araç geçerken, bu rakam geçen seneye göre yüzde 8 artış gösterdi.

Hatırlatalım ki 2010 yılın sonunda Ukrayna Devlet Muhafızlık Servisi basitleştirilmiş e-gate (geçiş) pasaport kontrolü devreye sokmuştu. Halihazırda bu sistem Borispil ve Harkiv şehirlerinde uluslararası havaalanlarında uygulanıyor.

Gümrük Muhafaza’nın raporuna göre 2010’da kaçak göçmenlerin dolaşımında da düşüş kaydedildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]