Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de gece alkollü içki satışı yasağı yürürlülükte

Gece yaşamı ile dikkat çeken Ukrayna’nın başkenti Kiev’de akşamcıların alkol tedarikçisi büfeler kapanıyor.

Kiev Belediye Meclisi’nin aldığı gece alkollü içki satışı yapan büfelerin kapatılması yasağı bu akşam saat 23.00’den sonra yürürlülükte olacak.

Kiev Belediye Meclisi 22 Eylül’de alkollü içecekleri ve biranın gece saat 23:00 sabah 10:00’a kadar satışını yasaklama kararını aldı. Kiev Belediye Meclisi’nin resmi kararlarını yayımlayan ‘Hreşçatik’ gazetesinde bu karar yayımlanarak yürürlülüğe girdi.

Kiev’de gece alkollü içecek ve bira satılma yasağı lokantaları ve meyhaneleri kapsamıyor. Gece alkol satış yasağına uymayanlar ise alkol satış izinleri iptal edilecek.

Bunun yanı sıra Kiev Belediye Meclisi’nin talimatı üzerine devriye polis ekipleri alkol satış kararını uygulanıp uygulanmamasının takibatının yapacak. Ayrıca polisler gece saatlerinde parklarda, spor alanlarda ve toplu taşıma araçlarda vatandaşların alkollü içecekler içmesine müsaade etmeyecek.

Kiev’de yaklaşık 12 bin büfenin alkol sattığı bildirildi. Alkollü içecek satan büfeler okul ve anaokullarına 200 metre mesafe uzaklığa çekilmeye başlanıldı. Büfeler otobüs ve alt geçitlere 20 metre, devlet kurumları ve hastaneleri ise 50 metre mesafede bulunacak şekilde yerleştirildi.

Ekim-Kasım ayını uyum süreci olarak belirleyen Kiev Belediyesi, kurallara uymayan büfeleri, Aralık ayından itibaren toplayacak.

Öte yandan 24 saat açık olan ve alkol satışı yapılan, alış veriş merkezleri (AVM) ile ilgili de bir yönetmelik hazırlığı olduğu ifade edildi.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]