Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Belçika’da bir ilk: Türk asıllı Emir Kır, Brüksel’de belediye başkanı

Belçika’nın siyasi tarihinde daha önce hiç yaşanmayan bir ilk gerçekleşti. İlk kez Türk asıllı bir siyasetçi belediye başkanı oldu. Kazandığı seçim zaferini ‘tarihi’ olarak değerlendiren Emir Kır, ‘‘Avrupa’nın başkentinde güzel şeyler oluyor.’’ şeklinde konuştu.

Belçika’da 14 Ekim’de yapılan yerel seçimlerde Brüksel’in Sint Joost ten Noode Belediyesi’nden adaylığını koyan Türk asıllı Emir Kır, belediye başkan adayından daha fazla tercihli oy olarak belediye başkanı seçilmeyi başardı. Akşam saatlerinde Brüksel’deki meydanda toplanan çok sayıda sevenleri ile bir araya gelen Emir Kır, yoğun tezahüratla karşılandı. Tek tek vatandaşlarla tokalaşan Kır, seçim kampanyası sırasında birlikte çalıştığı ekibiyle vatandaşlara hitap etti.

Belçika’nın ilk Türk asıllı belediye başkanı seçilen Emir Kır, bu göreve getirilmesinden onur duyduğunu kaydederek ‘‘ Belediye başkanı olabilmek benim için bir hedefti. Bu seçimde bizi destekleyen tüm vatandaşlara teşekkür etmek istiyorum. Benim bu göreve gelmem için çok büyük çaba gösterdiler. Tarihi bir netice alındı. Bunun bilincindeyim. Gelecek dönemde halkın beklentilerine cevap verebilmek için elimizden geldiğince çalışacağız.’’ şeklinde konuştu.

EMİRDAĞLI BİR İŞÇİ ÇOCUĞU

Brüksel Bölge Hükümeti’nde Devlet Bakanı olan Emir Kır, belediye başkanlığı için bu görevden ayrıldı. Seçim kampanyasında kendisinin sadece oy toplamak için aday gösterildiğini iddia edenlerin olduğunu aktardıktan sonra ‘‘Halkımız samimiyetimize inandı. Bugün herkes şunu çok iyi anladı. Biz insanların duyguları ile oynamıyoruz. Benim hiçbir makamda gözüm yok. Tek hayalim hizmet edebilmek.’’ dedi.

Seçim akşamında böyle bir netice beklemediğini itiraf eden Kır, 50 yıl önce Türklerin Avrupa’ya geldiğini hatırlattıktan sonra ‘‘Toplumun geldiği noktadan gurur duyabiliriz. Sint Josse’de minareli bir cami yapılıyor. Onun yanında çocuklarımız için eğitim kompleksi yapılıyor. Brüksel’in şehir merkezindeyiz. Avrupa’nın başkentindeyiz. Demek ki, iyi çalışıldığı ve gerekli istişareler yapıldığı zaman güzel şeyler oluyor.’’ sözleriyle gelinin noktayı aktardı.

Belediye meclis üyeliği için üçüncü sıradan aday gösterilen Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Bakanı Emin Kır, belediye başkanı olabilmek için devlet bakanlığı görevinden istifa etti. Emir Kır, 1 Aralık 2012 itibari ile Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Brüksel’in merkez belediyelerinden Sint Joost ten Noode’nin yeni belediye başkanlığı koltuğunda oturacak. Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı bir işçi ailesi çocuğu olan Emir Kır, Belçika’da seçildiği yeni görevi ile birlikte bir ilke daha imza atmış oldu. Kır, Türkiye dışındaki ilk Türk asıllı devlet bakanı olmuştu.

VEDAT DENİZLİ | BRÜKSEL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]