Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF: Ukrayna ekonomisi de risk altında

Uluslar arası Para Fonu (IMF) 2012 için öngördüğü Rusya’nın yüzde 4’lük büyüme rakamını yüzde 3,7’ye çekti. IMF açıklamasında 2013 büyüme rakamını da yüzde 0,1’lik azalma ile yüzde 3,8 olarak revize etti.

Ocak ayında IMF Rusya’nın 2012’de yüzde 3,3, 2013’te de yüzde 3,5 büyüyeceğini açıklamıştı.

IMF Rusya bütçe açığı ile ilgili tahminlerini de olumlu yönde düzeltti. IMF’e göre Rusya 2012 bütçesinde açık yerine yüzde 0,5’lik artı verecek. 2013 için ise bu rakam yüzde 0,2 olarak gerçekleşecek.

IMF Ocak ayında yaptığı açıklamada Rusya’nın 2012’de yüzde 1,4 ve 2013’te de yüzde 1,7 bütçe açığı vereceğini öngörmüştü.

IMF’in açıklamasında finans krizinin yaşandığı Euro Bölgesi’nin çevresinde yer alan Rusya, Kazakistan ve Ukrayna ekonomilerinin risk altında olduğu kaydedildi. IMF mali dengelerin sıkılaştırılmasına, finans sisteminde reform yapılmasına ve artan enflasyon riskine karşı önlem alınmasına dikkat çekti.

Dünya Bankası da dün enflasyon ve talep azalması nedeni ile Rusya’nın 2012 için büyüme rakamı tahminini yüzde 3,8’den yüzde 3,5’e çektiğini açıklamıştı. Kararda kurak geçen yaz ve tahıl rekoltesinde yaşanan düşüş de etkili oldu.

Dünya Bankası Rusya’nın 2013 büyüme rakamlarını da yüzde 4,2’den yüzde 3,6’ya indirmişti.

Rusya ekonomisi ile ilgili açıklanan son raporda, Rusya ekonomisinin 2008 ekonomik kriz sürecindeki kaybı telefi etmesinin ardından kısmen büyümenin yavaşlamasına dikkat çekilmişti.

2011’de Rusya ekonomisi yüzde 4,3 büyüme gerçekleştirmişti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]