Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Kiev’e iş gezisi düzenledi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz Kiev TSO ile yaptıkları görüşmelerin Bartın ve Ukrayna arasındaki cari açığın giderilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e iş gezisi düzenlendi. 47 işadamıyla Ukrayna’ya gerçekleştirilen Buildtech İnşaat ve Yapı Fuarı’na katılan Bartın TSO heyeti Kiev’den umutlu döndü. Ukrayna’ya iş gezisi düzenleyen Bartın TSO heyeti ilk olarak Kiev Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, TSO Başkan Yardımcısı Sami Karakaş, Yönetim Kurulu üyesi Birol Dikyurt, Meclis Üyesi Cihat Çakır ve sanayici Muzaffer Yelkenci’nin hazır bulunduğu heyet, Kiev Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Olexandr Shorubalka’yı ziyaret etti.

Kiev TSO Başkan Yardımcısı Alexandr Shorubalka ile yapılan görüşmede bölgeler arası işbirliği olanakları masaya yatırıldı. Bartın’ın birinci sınıf gümrük kapısı olan uluslararası bir limana sahip olduğu bilgisini Kiev TSO Başkan Yardımcısı Olexandr Shorubalka’ya aktaran Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, “Bartın Limanı’na Karadeniz’in karşı tarafında en yakın liman Odessa Limanı’dır. Bartınlı işadamı ve sanayiciler olarak bu avantajı iki ülkenin ticaret hacminin artması adına değerlendirmeliyiz. Bartın’da üretilen çimento, mobilya, kiremit, tuğla, inşaat malzemeleri gibi ürünleri Ukrayna’ya ihraç etmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Ukrayna’ya Bartın’dan 32 bin dolarlık ürün ihraç ederken, 132 bin dolarlık da mal ithal edilmiştir. Bu rakamı çok yetersiz bulmaktayız. Odesa ve Bartın Limanları iki ülkenin ticaret hacminin artmasında önemli avantajlarımızdır” dedi.

“LİMANLAR AVANTAJDIR”

Bartın TSO heyetini makamında ağırlayan Kiev TSO Başkan Yardımcısı Olexandr Shorubalka ise Bartın’ın ticaret potansiyeli hakkında kendilerine verilen brifinge teşekkür ederek Ukrayna ve Kiev’in ticaret potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Bartın TSO heyetinin odalarına gerçekleştirdikleri resmi ziyaretin önemine dikkat çeken Olexandr Shorubalka, “Karşılıklı olarak yapılan görüşmelerde ortaya çıkan sonuca göre gerek limanlar gerekse de ticaretin gelişmesi için bölgesel ticari potansiyel ve zenginlikler ele alındığında Bartın ve Ukrayna arasındaki ticaretin geliştirilmesinde hiç bir engel yok. Odesa ve Bartın Limanı arası 8 saatlik mesafededir. Ticaretin gelişmesinde iki ülke arasında bulunan Karadeniz engelse gerekirse bunu kaldırıp ticareti geliştirebiliriz.” dedi.

Bartın TSO heyeti daha sonra Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği ve Ticaret Müşavirliği’ni ziyaret etti. Ticaret Müşaviri Belkıs Gürsel Güleç’le görüşen Bartın TSO heyeti Bartın ve ticaret potansiyeli hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

HASAN ÖNDER | BARTIN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]