Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

GUAM Dışişleri Bakanları Konseyi, Kiev’de toplandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Demokrasi ve Ekonomik Gelişme Organizasyonu GUAM’ın kuruluşunun 15’inci yılı münasebetiyle gerçekleşen özel dışişleri bakanları toplantısına başkanlık etti.

Kiev’de GUAM genel sekreterliği binasında gerçekleşen Dışişleri Bakanları Konseyi’nin özel toplantısına; Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı David Jalagania, Moldova Dışişleri ve AB Entegrasyon Bakanı Yuriy Leanca, Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstyantin Grişçenko, Japonya’nın Ukrayna Büyükelçisi Toiçi Sakata, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Büyükelçisi John Tefft, Avrupa Komisyonu Delegasyonu Ukrayna Başkanı Yan Tombinski ve GUAM Genel Sekreteri Valeri Çeçelaşvili katıldı.

Dışişleri Bakanları toplantısının açılış konuşmasını yapan Elmar Memmedyarov,
GUAM’ın kuruluşu, tarihi, amaçları hakkında yaptığı açıklamada teşkilatın devletlerin toprak bütünlüğünü ve uluslararası teşkilatların kabul ettiği kararları desteklediğini vurguladı.

GUAM’ın işbirliği coğrafyasının genişlediğini belirten Bakan Memmedyarov, teşkilatın hâlihazırda ABD, Japonya gibi devletlerle, AB gibi nüfuzlu milletlerarası teşkilatlar muhtelif sahalarda işbirliği içerisinde olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanları ve büyükelçilerin GUAM’ın geliştirilmesi konularını ele aldığı toplantıda, Azeri Bakan Memmedyarov, bölgesel işbirliği bağlamında önemli bir rol oynayan teşkilatın olağanüstü toplantısına iştirak eden; ABD, Japonya büyükelçileri ve AB temsilcilerine teşekkür etti.

Konseye katılanlar; Avrupa standartları, kriterleri ve geleneğine dayalı işbirliğinin geliştirilmesi ve faaliyetlerini çeşitlendirmesi gerektiği konusunda uzlaştı.

Toplantıya katılan dışişleri bakanları ve büyükelçilerin söz alması akabinde çekilen aile fotoğrafı ile toplantı son buldu.

GUAM konseyin bir sonraki toplantısı, Aralık ayında İrlanda’nın Dublin şehrinde yapılacak AGİT Bakanlar Toplantısı çerçevesinde yapılması bekleniyor.

Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Moldova devletlerinin baş harflerinden müteşekkil GUAM söz konusu ülkelerin devlet başkanlarının 10 Ekim 1997’de, Strasbourg’da işbirliğine ilişkin ortak anlaşma imzalaması ile faaliyetlerine başlamıştı.
YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]