Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

[FOTO GALERİ] Bakan Günay, Kiev’de temaslarda bulundu

Karadeniz çevresindeki iktisadi ve sosyal gelişimi irdeleyen Karadeniz Ekonomik Forumu’na katılmak üzere, Ukrayna’nın Kırım Özerk Cumhuriyetine (KÖC) gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırım’da başladığı temaslarına başkent Kiev ve Lviv’de sürdürüyor.

Ukrayna ziyaretine KÖC’ün başkenti Simferopol’de (Akmescit) başlayan Ertuğrul Günay ziyaretinin ilk gününde Kırım Turizm Bakanı Aleksandr Liyev ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Aleksandr Liyev iki ülke arasındaki vize muafiyeti anlaşmasının yürürlülüğe girmesi akabinde Kırım’a Türkiye’den gelişlerde yüzde 12’lik bir artış olduğunu iletirken Ertuğrul Günay, bu trendin yükselerek devam edeceğini öngördüğünü aynı zamanda Ağustos ayındaki vizelerin kalkmasından sonra Ukrayna’da Türkiye gidişlerde de ciddi artışların yaşandığını belirtti.

Daha sonra Kırım İsmail Gaspıralı Kütüphanesinde incelemelerde bulunan Bakan Günay’a, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Kırımoğlu eşlik etti. Kütüphanenin fiziki durumunun iyileştirilmesi için çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuyu gündemlerinde tutacaklarını söyleyen Günay daha sonra eşi Gülten Günay ile Kırım Tatar Kadın ve Kızlar Birliğini ziyaret etti. Sıcak karşılama ve sohbetlerden memnun kalan Günay birlik bünyesindeki kadınlarla topluca hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kırım’ın bütün etnik gruplarının örf adet ve geleneklerini esas alarak oluşturulan Kırım Etnografya Müzesini de gezen Günay burada yetkililerden bilgi aldı ve Karadeniz’in diğer tarafı ile olan benzerliklere dikkat çekti.

SİMFEROPOL’E ADINI VEREN AKMESCİT’İ ZİYARET ETTİ
Simferopol’e Kırım Tatarları tarafından verilen Akmescit isimin kaynağı Kebir Camii’ni de gezen Bakan Ertuğrul Günay, camide en son ünlü Kırım Tatar yazar Cengiz Dağcı’nın cenazesi için bulunduğunu ve geçen zaman zarfında camide fiziki iyileştirmeler yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiri.

Günay, Kebir Cami’nin müştemilatındaki bazı eksikliklerin de en kısa zamanda tamamlanması konusunda çeşitli tavsiye ve talimatlarda bulundu.

Kırım Kültür Bakanı Alyona Plakida tarafından verilen Gala Yemeğine katılan Günay, 5 Ekim günü ünlü Livadiya Sarayında düzenlenen Karadeniz Ekonomik Forumu’nda bir konuşma yaptı. Günay daha sonra Kırım Başbakan Yardımcısı ve bazı bakanların katıldığı toplantıya iştirak etti.

Ukrayna temaslarına müzelerde de incelemeler ve Türk şehitliği ziyareti ile devam eden Günay Ukrayna temaslarını 6 Ekim’de Kiev’de sürdürdü. Başkent Kiev’deki tarihi ve turistik alanlarda incelemelerini sürdüren Günay daha sonra Kiev’den, Ukrayna’nın batısındaki Lviv Şehri’ne geçti.

Ukrayna ziyaretine 4 Ekim’de Kırım’da başlayan bakan Günay temaslarını 7 Ekim’de Lviv’de tamamlayarak Türkiye’ye dönecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]