Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Dünya’da Türkçe’ye olan ilgi artıyor”

Türkmenistan’daki Uluslararası Kitap Fuarı’na katılan Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamasında, Türkiye’ye ve Türkçeye karşı dünya ülkelerinin ilgisinin bariz bir şekilde arttığını söyledi.

Zambak Yayınları, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Aşkabat Kitap Fuarı’nda Türkiye’yi temsil ediyor. Aşkabat Kitap Fuarı, bugün ziyaretçilere kapılarını açtı. 3 gün devam edecek fuara, Türkmen vatandaşları büyük ilgi gösterdi.
Fuara ülkenin üst düzey yetkilileri de ilgi gösterdi. Bazı standlarda ünlü yazarları canlandıran mankenler sahne aldı. Fuarda eğitim öğretim gereçleri de sergilendi.

Fuarın açılış törenine Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, kültür ve medyadan sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Bagül Nurmuradova, bakanlar kurulu üyeleri, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’yi temsilen Zambak Yayınları ile Türkmenistan’da medya alanında faaliyet gösteren Zaman Türkmenistan gazetesinin katıldığı fuara, Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Kırgızistan, Özbekistan, İran, Romanya gibi çok sayıda ülkeden yayıncı kuruluşlar katılıyor.

DÜNYADA TÜRKÇEYE OLAN İLGİ ARTIYOR
Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamasında, Türkmenistan’daki Kitap Fuarı’na üçüncü defa katıldıklarını ve oldukça başarılı bir fuar olduğunu kaydetti. Türkçenin öğretilmesi ile ilgili Türkiye’ye, Türk stantına ve Zambak Yayıncılığa karşı özel bir ilginin olduğunu söyleyen Murat, her gittikleri yerde insanların Türkçeye olan özel isteklerini gözlemlediklerini ve bundan son derece memnun olduklarını ifade etti. Bunun da Türkiye’ye ve Türkçeye karşı dünya ülkelerinin ilgisinin bariz bir şekilde arttığını söyleyen Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Murat, farklı ülkelere farklı dil yapısına uygun ürünlerinin olduğunu kaydederek, “Türkçenin Pasifik’te, Amerika’da, Avustralya’da, Orta Avrupa’da, Türki Cumhuriyetlerde nasıl öğretileceğine dair özel ihtisas alanımız oluştu. Türkiye’nin temsilcileri olan Türk okullarının, TİKA’nın, Yunus Emre Enstitüsü’nün, elçiliklerin Türkçenin öğretilmesinde ciddi irtibatlarının olduğunu gözlemliyoruz. Bizden alınan kitapların insanların güzel bir şekilde Türkçe öğrenmesinde katkı sağladığı görüyoruz” diye konuştu.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]