Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın rakibi Potanın Perileri oldu

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın, 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın A Grubu’nda Slovakya, Karadağ ve Ukrayna ile mücadele edecek.

A Milli Kadın Takımımızın 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri belli oldu. Ay-yıldızlılar, 15-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek olan EuroBasket Women 2013’ün A Grubu’nda Slovakya, Karadağ ve Ukrayna ile ikinci tur mücadelesi verecek.

Paris’te gerçekleştirilen kura çekimi FIBA Avrupa Başkanı Olafur Rafnsson ve Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Siutat’ın konuşmalarıyla başladı. Potanın Perileri, 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda kazandığımız gümüş madalya nedeniyle kuraya 1. torbadan girerken, diğer seri başları Rusya, ev sahibi Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu 16 ülke 4’er takımlı 4 gruba yerleşti.

Kura çekimi sonucunda 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın maçları 15, 16 ve 17 Haziran 2013’te oynanacak olan ilk tur grupları şöyle oluştu:

A Grubu
TÜRKİYE
Slovakya
Karadağ
Ukrayna

B Grubu
Rusya
İtalya
İsveç
İspanya

C Grubu
Fransa
Büyük Britanya
Sırbistan
Letonya

D Grubu
Çek Cumhuriyeti
Hırvatistan
Litvanya
Beyaz Rusya

A Grubu maç programı şu şekilde:

15 Haziran 2013
Karadağ – Slovakya
Ukrayna – TÜRKİYE

16 Haziran 2013
TÜRKİYE – Karadağ
Slovakya – Ukrayna

17 Haziran 2013
Karadağ – Ukrayna
TÜRKİYE – Slovakya

EuroBasket Women 2013’ün ilk turunda ilk 3 sırayı alan takımlar ikinci tura yükselecek ve 6’şar takımlı E ile F gruplarına yerleşecek. İkinci turu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar ise çapraz eşleşmeyle çeyrek final oynamaya hak kazanacaklar.

Jülide Sonat: “Yükselişimiz devam edecek”

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat da 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası kuralarını değerlendirirken, A Milli Kadın Takımımızın ilk tur grubundan zorlanmadan çıkacağını belirterek, “Bizim için rakibin kim olduğundan çok, zorlu ligimizde ve Avrupa Kupaları’nda oldukça yoğun bir süreç geçirecek olan oyuncularımızın Milli Takım’a sağlıklı bir şekilde gelebilmeleri önemlidir. Ancak öncelikle guruptan zorlanmadan çıkabileceğimizi düşünüyorum. 2014 Dünya Şampiyonası’na doğru giderken, 2013 yılı bizim için çok büyük bir değer taşıyor. Çünkü 2012-2013 sezonunda hem Avrupa Şampiyonası, hem de ülkemizde düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları için çok geniş kadrolu A Milli Takım oluşturma çalışmalarına başlanacaktır. Hedefimiz her zaman olduğu gibi yüksektir ve ilk 4 arasında yer almaktır. Tüm rakiplerimiz güçlü ve doğal olarak Avrupa Şampiyonası’na gelen tüm takımlar aynı hedefler için mücadele edeceklerdir. Ülkemizin Kadın Basketbolu’ndaki yükselişi, 2005 yılından beri kesintisiz olarak katıldığımız Avrupa Şampiyonaları’nın 2013’teki finallerinde de devam edecektir” diye konuştu.

PARİS – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]