Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşitme engelliler plaj voleybolu dünya şampiyonu Ukrayna oldu

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası’nda Ukrayna’nın hem bayan, hem erkek milli takımı şampiyon oldu. Şampiyonada Türkiye erkek takımı Rusya’ya yenilerek 4.’ncü sırada kaldı.

Alanya Belediyesi’nin arka kısmında bulunan Galip Dere Plajı’nda 15 ülkeden 17 erkek ve 17 kadın takımın katıldığı şampiyonada Cevat Şimşek ve Ozan Yağız’dan oluşan Türkiye, Rusya Milli Takımı oyuncuları Maxim Selyutin – Ruhsan Dayanov karşısında 21-10 ve 21-16’lık skorlarla kaybederek 4’ncü oldu. Şampiyonanın erkekler bölümünde final maçını Sergi Tarasov – Oleksandr Poltoratskyi’den oluşan Ukrayna (1) ile Mykola Tsapkalenko – Anton Koshkarov ikisinden oluşan Ukrayna (2) takımları oynadı. Ukrayna (1) takımı rakibini 21-18 ve 21-17’lik skorla 2-0 yenerek İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonu oldu.

Bayanlar arasındaki maçlarda da Birute Aşeknaviciute – Ingida Milkintaite’nin oynadığı Litvanya’yı 21-14 ve 25-23’lük skorla 2-0 yenen Lıliia Larashevska – Olena Onokalo ikilisinden oluşan Ukrayna (1) takımı dünya şampiyonu oldu. Elizaveta Alexeeva – Ekatarine Kireeva’dan oluşan Rusya (1) takımını 17-21, 21-9 ve 15-10’luk skorla 2-1 yenen Alina Zagrebelko – Kateryna Polishchuk ikilisinden oluşan Ukrayna (2) takımı ise şampiyonada 3’ncülüğü elde etti.

Maçların sona ermesinin ardında saha içerisinde yapılan madalya töreninde erkeklerin birincisine Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, kadınların birincisine ise Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu kupa ve madalyalarını verdi.

Şampiyonadan oldukça iyi bir skor elde ettiklerini belirten Türk Mili takımın başarılı oyuncularında Cevat Şimşek 20 günlük kamp sürecinde çok iyi çalıştıklarını söyledi. 4’ncülük sıralamasının kendileri için iyi bir derece olduğunu dile getiren Şimşek, bundan sonraki şampiyonalarda ilk 3’e girmek istediklerini ifade etti.

Alanya olarak ilk kez İşitme Engelliler Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Sipahioğlu, ‘Herkes için Alanya’ sloganıyla engellilere uyumlu bir kent hedefiyle çalıştıkları için bu organizayonun bu nedenle önem kazandığına dikkat çekti.

MELİK EVREN | ANTALYA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]