Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] Amerika alaturka tuvaleti keşfetti

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre bilim adamları modern alafranga olarak bilinen tuvaletlerin bağırsak kanseri ve hemoroid gibi boşaltım sistemine bağlı rahatsızlık risklerini artırdığını ortaya çıkardı. İnsan anatomisini esas alarak daha sağlıklı bir tuvalet konsepti arayışına giren uzmanlar, modern tuvaletlere alaturka tarzı oturuş sekli verebilecek bir aparat geliştirdi.

Stanford Üniversitesinde geliştirilen ve ayakların altına konularak dizlerin yukarıya doğru bükülmesini sağlayan yeni tasarım, modern tuvaletlere alaturka tarzı getiriyor. Oturuş şekli itibariyle bağırsakları rahatlatmayan ergonomisi nedeniyle çeşitli rahatsızlıklara sebep olduğu kanıtlanan modern tuvaletler, boşaltım için daha rahat ve sağlıklı bir oturuş sağlayan alaturkaya uyarlanıyor.

Türk tarzı tuvalet olarak bilinen ve uzun süre Batı toplumlarında da kullanılan alaturka tuvaletler modern hayata geçişin etkisiyle tasarımda değişikliğe uğradı. Ancak yapılan son araştırmalar ve önerilen bu yeni konsept, modern tuvaletlerin geleneksel olanlara uyarlanması gerektiğini gösteriyor.

DENİZ YAŞAR | SAO PAULO – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]