Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Odesa’daki Türk üniversite öğrencileri Paintball’da buluştu

Odesa Türk Öğrenci Derneği (ODTOD) etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.

Odesa bölgesinde bulunan öğrencileri birlik ve beraberlik çerçevesi altında toplamak ve kaynaştırmak için her fırsatı değerlendiren ODTOD 8 Mayıs salı günü akşamı Odesa’da Paintball turnuvası düzenledi.  

Odesa’nın çeşitli üniversitelerinde okuyan Türk öğrencileri Katovskava tarafında bulunan Dom Pavlov dinlenme tesisinin Paintball oyun alanında toplandı.

Özel giysileri ve Koruma kasklarını taktıktan sonra eğitimci ve hakemin kuralları anlatmasını dinledi.

Kuralları dinledikten sonra oyun başlayan üniversiteliler gayet zevkli ve eğlenceli zaman geçirdi.

İki saate yakın bir süre Paintball oynayan gençler oyun esnasında bir öğrencinin kaza geçirmesi nedeniyle moralleri bozuldu.

Görgü tanıkları oyun bitiminde son düdük çaldıktan sonra Odesa Pedagoji 2. Sınıf öğrencisi Caner Uçar’ın tüm uyarılara rağmen oyun sahasında koruyucu gözlüğünü çıkardığını tam o anda da gözüne top isabet ettiğini bildirildi.

Kaza geçiren öğrenci hastaneye götürüldü ve ilk müdahale yapıldı, durumunun ciddi olmaması herkese rahat bir nefes aldırttı. Kaza geçiren öğrenci akşamüstü hastaneden taburcu oldu.

Turnuva sonrası açıklama yapan ODTOD Başkanı Hasan Dikenli;

“Odesa’da birlik ve beraberliği sağlamak için elimizden geleni her zaman yaptık ve yapacağız, Bugün burada bizlerle olan ve oyuna katılımda bulunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Oyun esnasında kaza geçiren arkadaşıma geçmiş olsun diliyorum, durumunun ciddi olmaması bizleri rahatlattı. Odesa Türk Öğrenci Derneğinin etkinlikleri devam ediyor. 19 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Odesa’nın merkez caddesi olan Deribasiskaya Caddesi’nde 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımızı kutlayacağız. Bütün vatandaşlarımızı bayramımızı hep birlikte kutlamaya davet ediyorum.” dedi.

PAİNTBALL NASIL OYNANIR?
“Paintball” ya da “Boya topu” son 20 yıldır yaygın bir biçimde oynanan oyuncuların rakip takım oyuncularını içi boya ile doldurulmuş küçük jelatin veya plastikten toplardan oluşan mermiler kullanan silahlarla belli bir parkur içinde oynanan bir takım ve strateji sporudur.

Oyunun amacı ise verilen görevi gerçekleştirmektir. Eğer belirlenmiş biçimler uygulanmakta ve tekrar edilmekte ise buna “senaryoyu uygulamak” denir. Amaç belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, başkanınızı güvenli bir şekilde hedefe ulaştırmak, karşı takımın tamamını elemek, tek başına vurulmadan kalan son kişi olmaya çalışmak, bir kaçağı yakalamak, bir tepeyi savunmak, bir köprüyü uçurmak veya ikili timlere ayrılıp diğer timleri elemek, gibi birçok seçenekten oluşabilir.

Oyunun temel kuralı çok basittir. Üzerine gelen mermi ile boyanan oyuncu oyundan çıkar; yani o oyun için ölür.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]