Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Türk işadamları TUİD’in iftarında buluştu

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’in bu yıl 8′incisi düzenlenen geleneksel iftarı UDEC Group Obuhov Tesisleri, Biruza Kompleksinde gerçekleşti.

Yaz ve tatil dönemi olmasına rağmen sayıları 150’yi bulan katılımcılar, Ukrayna’da Türkler’in birlik ve beraberlik içerisinde olduklarında ne kadar kalabalık olabileceklerini göstermiş oldu.

TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Murat Aytaç, iftar organizasyonun sponsoru olan UDEC Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Azmi Zırh ile grup CEO’luğu ve aynı zamanda TUİD Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürüten Harun Şirin’in konuklarla tek tek ilgilendikleri etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanla başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın yurtdışında olması nedeniyle katılamadığı iftara, Türk işadamlarının yanı sıra, Büyükelçilik Başkatibi Okan Turgut, Kiev Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız, THY Ukrayna Genel Müdürü Hakan Yılmaz, Kiev’de görevli Türk din adamları, Ukrayna Gagauzlar Derneği, Ukrayna Ahıska Türkleri Dernekleri yöneticileri, Ukrayna’nın önde gelen İngilizce yayın organları Kyiv Post ve What’s On’un temsilcileri ile ülkedeki yabancı iş adamları dernekleri yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İftarda görüşlerine başvurduğumuz TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Murat Aytaç;

“Ağustos ayında, Kiev’deki Türklerin en az bulunduğu Ramazan döneminde iftara bu kadar yüksek katılımın olması Ukrayna’daki Türk iş dünyasının ve Ukrayna Türk toplumunun birbirine bağlı olduğunun güzel bir göstergesi. Burada bulunan ve bulunmayan tüm Ukrayna’da iş yapan tüm işadamlarımızın, üyelerimizin ve Ukrayna Türk Toplumu’nun değerli bireylerinin mübarek Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Ev sahiplerimize geçen yıl olduğu gibi bu yıl da teşekkür ediyoruz, çok güzel bir organizasyon oldu, önümüzdeki yıllarda da bu yıl olduğu gibi geniş katılımla Ramazan ayında üyelerimizi ve Ukrayna’daki Türk iş Dünyası’nı bireylerini bir araya getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

HABER | TUİD WEB

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]