Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin: Gösterilerde Turuncu Devrim sembolleri incitti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçim sürecinde sokak gösterilerinde muhalefetin yabancı Turuncu Devrim tarzı sembolleri kullanmasının kendisini incittiği söyledi.

Tver Bölgesi’nde düzenlenen Seliger Gençlik Formu’na katılan Putin, gençlerle ülke meseleleri ile ilgili sohbet etti. Kremlin karşıtı gösterileri değerlendiren Putin, “Biz Ukrayna’da Turuncu Devrim, Kırgızistan’da Lale Devrimi gibi bir kısım devrimler gözlemledik. Bu tür semboller kullanan insanlara bir şey söylemek istemiyorum. Ancak yabancı teknolojilerin kullanıldığı sembollerin kullanılması benim duygularımı incitiyor.” dedi.

Rusya’da iktidar değişiminin aşamalı olmasının önemine vurgu yapan Putin, “Rusya gibi demokratikleşme gelişimi sağlayan ülkelerde güç değişiminin aşamalı olması çok önemli. Her şeyi iyi korumalıyız, her şeyi tamamı ile yıkmamalıyız. Gerekli rotasyonlar adım adım, sakin ve ileriye doğru yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Rusya için diğer demokratik ülkeler gibi en önemli belgenin anayasa olduğuna değinen Putin, anayasanın kişisel gerekçelerle değişmeden korunmasının önemini vurguladı.

Kendisinin üçüncü dönem devlet başkanlığı için bunu yapabilecekken, bu yola girmediğine değinen Putin, hükümetin üçte ikisinin değiştiğine de dikkat çekti. Putin gençlere 29 yaşında bakan olan İletişim ve Basın Bakanı Nikolay Nikiforov’u da örnek gösterdi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]