Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna siyasetinin anatomisi (7)

AZAROV KABİNESİNİN SORUNLU BAKANLARI
Yanukoviç yönetimine zor anlar yaşatan, eleştirilerin odaklanmasına neden olan bir başka faktör, tayin ettiği hükümetteki bazı isimleri farklı sebeplerle kronik tepki çekmesiydi.

Bunların başında Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnik gelmektedir.

Tabaçnik sadece Rus yanlısı söylemleriyle değil, müfredatta Ukraynacanın azaltılmasıyla, sağ eğilimli vakıflar tarafından desteklenen Mohilyanska Akademi ile sürdürdüğü polemikle medyanın ve öğrenci protestolarının hedefi haline geldi.

Zaman zaman kabinenin içinde bile Tabaçnik’in feda edilmesi sesleri yükseldi.

İçişleri eski bakanı Anatoliy Mohilev, özellikle Çeçen asıllı iki Rus vatandaşının Odesa’da Ukrayna güvenlik güçleri ile çatışmaya girmesi sonrasında yapılan operasyonun son derece beceriksizce yapıldığı medyada tartışılması ile akıllarda kaldı.

Bu olayın ardından kısa bir süre sonra Başkan Yanukoviç Mohilev’i Kırım’a başbakan olarak tayin etti.

Topladığı eleştiriler nedeniyle Yanukoviç’i sarsan diğer bir yönetici, ise Dışişleri Bakanı Konstantin Hrışçenko oldu.

Özellikle Rusya ile yaşanan krizlerde ikna edici tavrı gösterememesi, AB liderleri ile olan boykot polemiklerinde ise diplomatik teamülden daha sert tepki göstermesi ile eleştirildi.

Bu isimlerden başka Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Sergey Lovoçkin, Oligarh Firtaş’ın adamı olmakla, Milletvekili V. Kolisniçenko Rusça’yı resmi dil yapma çabasıyla eleştirildi.

DEVAMI: SİYASETTE EURO 12 ETKENİ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]