Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’dan Türkiye’ye sağlık turizmi hareketi başlayacak

Rusya ve Ukrayna’da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren Turmed firmasının sahibi Dr. Yahya Öztel, önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yönelik sağlık turizmi hareketi başlayacağını söyledi.

Geçen sene Antalya’da düzenlenen sağlık turizmi fuarı Anfaş Hetex’i ziyaret ettiğini, fuar süresince birçok sağlık kuruluşu ve hastanelerle görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Öztel, fuarda kurduğu bağlantılarla Türkiye’ye hasta yönlendirmeye başladığını ifade etti. Merkezi Ukrayna’da bulunan Turmed firması ve bir yılı aşkın süredir de Rusya’daki şubesiyle sağlık turizmi alanında faaliyet gösterdiğini dile getiren Yahya Öztel, “Ukrayna’da sağlık için maalesef yüksek ödenekler yok, bu nedenle Ukraynalı doktorlar her zaman hastalığın teşhis ve tedavisinde kullanılacak modern teknoloji ve ekipmana sahip değil. Bu nedenle Anfaş Hetex Fuarında temellerini attığımız Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında sağlık turizmi hareketinin çok daha güçlenerek büyük bir ticari hareketlilik sağlayacağı inancındayım.” dedi.

Türkiye’nin ilk ve tek sağlık turizmi fuarı olan Anfaş Hetex’in meyveleri toplanmaya başladı. Fuar sayesinde Ukrayna ve Rusya’dan sağlık turizmi rüzgârı başladığını belirten Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye’de başlayan sağlık ve medikal turizmi hareketini desteklemek amacıyla üç yıldır Anfaş Hetex Fuarı’nı düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’ye her sene ortalama 100 bin sağlık turistinin geldiği bilgisini veren Çalık, şunları kaydetti: “Sağlık turizmi, sağlık amaçlı seyahatleri üç alt başlıkta topluyor; Termal ve spa-wellness turizmi, ileri yaş ve engelli turizmi ve medikal, yani tıp turizmi. Anfaş Hetex Fuarı’nda tüm bu alt başlıklarla uğraşan kuruluş ve tesisleri uluslararası profesyonel ziyaretçi ile buluşturuyoruz. Dünyada 100 milyar dolarlık küresel sağlık turizm pazarında yaklaşık yüzde 5 paya sahip olan Türkiye, ortalama 1,5-2 milyar dolar alıyor. Türkiye’nin coğrafi avantajı, insan kaynakları ve tıbbı tecrübelerinin desteğiyle bu rakamın artacağı düşünülüyor.”

“BAĞIMSIZ DEVLETLER TOPLULUĞU’NDAN YOĞUN BAŞVURU ALIYORUZ”

Sağlık turizmindeki gelişmeleri değerlendiren Özel Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Başhekimi Dr. Şerif Köksal da Anfaş Hetex Fuarı’nda geliştirdikleri yeni iş birlikleriyle dünyanın birçok yerindeki hastalara ulaşma şansı yakaladıklarını kaydetti.

İşbirliği yaptıkları kuruluşlar sayesinde özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkelerden yoğun başvuru almaya başladıklarını aktaran Köksal, “Neredeyse, her hafta Kazakistan ve Kırgızistan’dan kanser ve organ nakli hastaları kabul ediyoruz. Antalya olarak, sağlık turizminin de başkenti olma yolunda gerek üniversitemiz, gerek ticaret odamız, otel yöneticileri ve elbette ilgili bakanlıklarımızın azimli duruşları, hedefimizi yakalayacağımıza olan inancımızı bir o kadar daha pekiştirmektedir.” diye konuştu.

Anfaş Hetex Fuarı Direktörü Arzu Yüngül de, 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center’ da düzenlenecek Anfaş Hetex 4. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı’na 100’ün üzerinde firmanın katılmasını ve 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirilmesini beklediklerini dile getirdi.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]