Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Kırım Tatarlarının koşullarının iyileştirilmesini istedi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu dün Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Meclis Başkanı Vladimir Lytvyn, Dışişleri Bakanı Kostantin Gryshchenko eski Başbakan ve muhalefet lideri Yulia Timoshenko ile görüştü. AKPM Başkanı Çavuşoğlu Kiev’deki temasları kapsamında bugün Başbakan Mykola Azarov ile bir araya geldi.

Kiev’de gerçekleştirdiği temasları düzenlenen basın toplantısında değerlendiren AKPM Başkanı Çavuşoğlu, yıllar süren politik istikrarsızlık sonrasında gerçekleştirilen seçimler ile işbaşına gelen hükümetin Ukrayna’nın ihtiyacı olan reformları gerçekleştirmesi için ülkeye büyük bir fırsat vermiş olduğunun altını çizdi. Ukrayna Devlet Başkanı ve Meclis Başkanı’nın Ukrayna’da reformlara devam edilmesi konusunda ortak arzuya sahip olduklarını görmüş olduğundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu; “Ukrayna’nın demokrasi ve insan hakları alanlarında yükümlüklerini yerine getirebilmesi için Avrupa Konseyi yardıma hazırdır.” dedi. Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca Ukrayna’da gerçekleştirilecek yasal düzenlemelerde uluslararası hukuk standartlarının göz önünde bulundurmasının öneminin altını çizdi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Kırım Tatarlarının koşullarının iyileştirilmesine yönelik Ukrayna tarafından alınan kararların uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Kiev’de gerçekleştirdikleri üst düzey temaslarda Kırım Tatarlarının da gündeme geldiğini ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Kırım Tatarlarının koşullarının iyileştirilmesine yönelik alınan Ukrayna başkanlık kararlarının uygulanmasının önemine dikkat çekti. Bu yılın Mayıs ayında Ukrayna’da azınlıkların ve özellikle Kırım Tatarlarının sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ile kültürel ve politik alanda katılımlarının artırılmasına yönelik olarak Ukrayna hükümeti tarafından kararlar alınmıştı.

Ukrayna’nın Avrupa Konseyi’nin ‘Avrupa Bölgesel ve Azınlık Dilleri’ şartına katılımının memnuniyet verici olduğunu ifade eden AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’da yaşayan azınlıkların dillerinin medya, eğitim ve kamu da kullanılmasının önemine değindi.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]