Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerVideo

[VİDEO] Bir Alman, Ukrayna, sınırından 5 Türk’ü kaçak geçirecekken yakalandı

Türklerin, Avrupa’ya kaçak geçiş rotalarından Ukrayna’da Lviv Sınır Muhafızları kuş uçurtmuyor.

Avrupa Birliğine yasadışı olarak girme niyetiyle Türkiye’den yola çıkan Türklerin, yolculuğu Lviv Sınır Müfrezesinin “Şehıni” mevkisindeki operasyonu ile son buldu.

Sınır muhafızları sınıra yakın bir noktada yaptıkları rutin devriyede, içinde beş Türk vatandaşının bulunduğu bir Volkswagen otomobilini durdurdu. Yapılan sorgu sırasında yabancılar seyahatlerinin amacını ve rotasını net bir şekilde söyleyemedi. Arabanın direksiyonunda ise bir Alman vatandaşı vardı.

Denetim sırasında, sınır muhafızları Türklerin Ukrayna’ya prosedürlere uygun olarak girdikleri ve gümrük kontrol noktası dışından komşu ülke Polonya’ya girmeyi amaçladıklarını ortaya çıkardı.

Türkiye vatandaşları, kovuşturma yapılması için en yakın sınır birimine götürüldü ve haklarında “Ukrayna devlet sınırından yasadışı geçiş girişimi” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Yılın başından bu yana sadece Lviv bölgesinde sınır muhafızlarının kontrol noktaları dışından sınırı geçmeye çalışan 34 Türk vatandaşını gözaltına aldığını belirtildi.

28 Ekim’de de bir Türk vatandaşı Türkiye’den alınan Bayraktarlar tarafından sınırı geçmeye çalışırken yakalanmıştı.

Konstantin Konevets – Kıyiv

[VİDEO] Ukrayna’da Bayraktarlar ilk sınır görevinde kaçak Avrupa’ya geçmeye çalışan Türkleri yakaladı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]