Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Osmanlı’nın şefkati Hollywood’u etkiledi

Osmanlı’nın 1845 yılında İrlan-da’da baş gösteren kıtlık karşısında yardıma koşuşunu beyazperdeye aktaracak olan Famine isimli film için imzalar atıldı.

Filmi, Oscar’lı yönetmen James Cameron yönetecek. Uluslararası izleyiciye Hollywood filmi olarak hitap edecek olan Famine’nin senaristi Ömer Sarıkaya, “Türkleri sevindiren bir filmi Avrupalı izlemez. Biz ise Famine ile kesinlikle hamasi duyguları depreştirecek içerik kullanmayacağız. Çünkü bizim filmimizde tamamen Osmanlı’nın şefkati söz konusu.” dedi. Filmin önümüzdeki yıl gösterime gireceği bilgisini veren senarist Sarıkaya, “Bu film Oscar’ı ecdadımıza getirecek.” diye konuştu. Sarıkaya, filmin yapımcısı Roland J. Mombaur ile birlikte Zaman Almanya, Samanyolu Televizyonu ve Ebru TV’yi bünyesinde bulunduran World Media Group’u ziyaret etti. Mombaur şirket olarak Osmanlı’yı konu edinen bir film arayışına girdiklerini ve Ömer Sarıkaya’nın senaryosunda karar kıldıklarını anlattı. İzleyiciye ulaşma konusunda en çok senaryoya güvendiklerini söyleyen Mombaur, Hollywood’u da senaryo ile ikna ettiklerini dile getirdi. Mombaur, “Bu senaryo ile çekilecek filmin dünya piyasasında daha iyi pazarlanabileceğini düşündük.” ifadelerini kullandı.

Mombaur’a göre Famine sadece bir tarih filmi değil, aynı zamanda içinde bol aksiyon sahneleri de içeren bir macera filmi. Türk denizci Fatih ve İrlandalı Mary arasındaki aşk hikâyesini de güzel anlatımı nedeniyle Cleopatra filmi ile kıyaslayan Mombaur, oyunculuk, özel efektler ve tarihi kostümlerle Oscar’ı yakalayabileceklerini söylüyor. Maliyetinin 50 milyon doları aşacağı hesap edilen filmin yüzde 60’ı Drogheda da, yüzde 40’ı İstanbul’da geçecek. Sultan Abdülmecid rolünü Kenan İmirzalı-oğlu’nun üstleneceği filmde Colin Farrell, Sean Bean, Burak Özçivit oynayacak.

ESAT SEMİZ | OFFENBACH – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]