Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

THY’den Türkiye’de bir ilk

Türk Hava Yolları (THY), yurt dışı uçuşları sonrası İstanbul’a inen business class ve elite plus yolcularına özel ‘İstanbul Lounge Arrival’ salonu hizmeti vermeye başladı. Türkiye’de ilk kez Atatürk Havalimanı’nda açılan ve 40 kişi kapasiteli salonda duş, açık büfe, ütü imkanı ve dinlenme odaları yer alıyor.

THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş bölümünde lounge hizmeti başladı. Salonda; tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar, meyveler, çay, kahve çeşitleri ve meyve suları ücretsiz olarak sunulacak. Toplam 40 kişilik oturma kapasitesine sahip olacak 250 metrekarelik salonda 178 metrekarelik aktif alan da yolcuların kullanımına sunulacak. Kalan alanda ise içinde duş ve tuvalet bulunan 6 adet rahatlama kabini, bir adet üst değiştirme odası ve bir adet ütü odası bulunacak. Ütü odasında yolcuların kıyafetlerini ütülemek için bir personel de bulunacak.

Açılış kurdelesini kestikten sonra konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu hizmetin Türkiye’de ilk kez Atatürk Havalimanı’nda yapıldığını söyledi. Yurtdışından gelen business class ve elite plus kart sahibi yolcuların geldiklerinde bu hizmetten yararlanabileceklerini kaydeden Kotil, “Burada duş alabiliyorlar, elbiselerini ütülettirebiliyorlar, soluklanabiliyorlar. Yiyecek içecek ikramımız var. Amaç aslında iş adamı geldiği zaman hemen otele koşup üzerine değiştirme ihtiyacı olmasın direk toplantısına gitsin. Salon 40 yolcu kapasiteli, Allah’ın izniyle bu yeterli olacak.” dedi.

CIP SALONUNU 4 KAT BÜYÜTTÜK

THY’nin dış hatlarda daha çok geliştiğini ifade eden Kotil, “İçeride büyümemiz dışarıya göre daha az. Business yolcu artışı çok iyi. Bir de giden yolcu için CIP salonumuz var. Biz onu büyütüyoruz yetmedi. Daha önce 2’ye katlamıştık, şimdi tekrar 2’ye katlıyoruz. İstanbul iş adamları için çok önemsenen bir yer. Biz de THY olarak uçağa gitmeden önce ve geldikten sonra bu hizmetlerle donatmış oluyoruz.” diye konuştu.

İstanbul’un olimpiyat adayları içinde konuşan Kotil, “Şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. İnşallah alırız. 2020 olimpiyatlarının İstanbul’a gelmesi demek kıtalar arası olimpiyat gerçekleşiyor. İstanbul Asya ve Avrupa’nın en anlamlı buluştuğu noktada yer alıyor. İstanbul dünyayı Batı ve Doğu diye ikiye ayırıyor. Bu iki eksenin ortasında olduğu için yolcu ve ticarette bereketli oluyor. 7 bin yıldır etkin bir şehir, inşallah 7 bin yıl daha etkin olur.” ifadesini kullandı.

Beyrut’ta kaçırılan THY pilotlarıyla ilgili ise Kotil, konuyla ilgili şuan paylaşabileceği bir bilgi olmadığını, devletin pilotları getirmek için çalışmalarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

SİNAN GÜL | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]