Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yunus Erdoğdu

Kiev Büyükelçisi neden Ukrayna’ya yalan söylüyor?

Türkiye, Ukrayna'nın NATO Üyeliğini gerçekten destekliyor mu?

AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan’ın atadığı, Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Ukrayna’nın NATO’ya üyelik sürecini Türkiye’nin desteklediğini söylemiş.

Segodnya Gazetesi‘nin haberine göre, Ukraynalılarla yaptığı sohbette konuya değinen Tezel, “Ukrayna, hazır olduğu zaman, NATO üyeliği için çabalamalı” demiş.

“Hazır olduğu zaman” ne demekse?

Ukrayna çoktan hazır, Büyükelçi belli ki sizin haberiniz yok.

15 Temmuz Türk ordusuna kurulan kumpas ile “150 NATO’cu generali” hapse atmakla övünen Türkiye, Ukrayna’nın NATO’ya üyelik sürecini destekleyecek en son ülkedir!

AKP Hükümetinin Başbakanı Binali Yıldırım: Rusya’ya mesaj gönderiyor!

Ukrayna, NATO standartlarını gerçek NATO ülkeleri ile yakalar, siz merak etmeyin.

Ukrayna’nın, bu konudaki hazırlıklarını çoktan tamamladı NATO üyeliği burası için artık sadece karar aşamasında.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de daha geçen gün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ağırladı. Stoltenberg’in katıldığı törenle NATO temsilciliğini açtı. Stoltenberg, açılışta yaptığı konuşmada, NATO’nun ve ittifak üyelerinin, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan siyasi gerilimde Ukrayna’nın tarafında olduğunu açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko çok samimi bir görüşme gerçekleştirdi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan’ın yüzleri neden asıktı?

 

TÜRKİYE DOĞUYA, UKRAYNA BATIYA GİDİYOR!

Belki haberi yoktur, Türk diplomatın yoksa da haber vereyim. Seni, buraya atayan AKP Genel Başkanı Erdoğan, NATO’da müttefikimiz olan Alman askerlerini incirlikten kovuyor.

Bütün dünya bunu biliyor…

Almanya’ya, Erdoğan’ın korumalarını getirmesine ve ülkesinde kendi vatandaşlarına konuşmasına bile izin vermiyor.

Avusturya, soykırım talimatı veren Erdoğan’ın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ülkeye girişine izin vermedi.

Türkiye, Rusya eksenine kayarken Ukrayna’nın batı eksenine kaydığından haberi yok mu bu diplomatın?

Varsa neden yalan söylüyor, Ukraynalılara?

ABD ve NATO, Ukrayna’nın demokratik geleceğini güvence altına alabilmesi için gerekli olan ekonomik, siyasi ve askeri desteği sağlıyor.

NOT ET, BUNLARI BÜYÜKELÇİ!

Seni, buraya gönderen AKP iktidarı yıllardır Türk halkını vizesiz Avrupa Birliği (AB) yalanı ile aldattı. Daha dün AB’ye niyet eden Ukraynalılar bugün AB’nde vizesiz geziyor. 11 Temmuz’da Ukrayna ile AB vizesiz rejiminin 30. günü doldu. 100 bin Ukraynalı AB’ye vizesiz seyahat etti.

Bunu hazmedemeyen, senin patronların sabahtan akşama kadar AB için; Haçlı Kulübü, AB Hıristiyan Birliği, Faşist Almanlar, Nazi, vs. gibi ağır hakaretler ediyor. Bırak normal vatandaşları seni, atayan iktidarın bakanları bile AB’ye alınmıyor.

Rusya, saldırganlığı karşısında Ukrayna’ya en büyük desteği veren Merkel’e, Rusya’nın ağzı ile saldıran senin iktidarın!

Tavsiyem o ki sen, Yanukoviç zamanından kalma eski istatistikleri bir kenara bırak. Halihazırda, Ukraynalıların yüzde 60’ından fazlası Avrupa-Atlantik entegrasyonunu destekliyor. Demokratik Ukrayna’nın hükümeti de halkın taleplerine uygun şekilde politikalar geliştiriyor.

Ukrayna, iki gün içerisinde; ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, BM Genel Sekreteri Guterres ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i ağırladı.

‘TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDEN TİLLERSON DEMOKRASİYE İHANET ETTİ’

Washington Post: Tillerson’ın, Erdoğan ile görüşmesi “demokrasiye ihanettir”

Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Türkiye ziyareti ABD medyasında eleştirilere neden oldu.

 

ABD, basını Tillerson’ın Ankara ziyaretini “demokrasiye ihanet” olarak nitelendirildi.

Tillerson, Ukrayna ziyareti destek topladı!

Büyükelçi, bütün dünya sizin otoriter rejimin talimatı ile bir insanın en başta gelen vatandaşlık hakkı olan “kimlik alma hakkını” dahi engellediğini biliyor. Ve siz de öncelikli vazifeniz vatandaşınızın yurt dışında haklarını korumak olan görevine ihanet ettiniz.

İçeride NATO darbeci edebiyatı yapıyorsunuz dışarıda NATO’cu oluyorsunuz! Siyasette yalan, diplomaside yalan…

YIL 2020 UKRAYNA NATO ÜYESİ, TÜRKİYE İSE ŞİÖ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın 2020 yılında NATO üyesi olması için müzakerelere başlandığını duyurdu. Muhtemelen Ukrayna 2020 yılına kadar ülkesindeki standartları yükselterek bu tarihten itibaren NATO üyesi olur.

Bu gidişler, Ukrayna’nın açık bir savaş içinde olduğu Rusya’nın Aleksandr Dugin başkanlığındaki Avrasyacı ekibi ile iş tutan Türkiye ise 2020 yılına Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi olur.

AKP’nin havuz basını günlerce darbe girişimini NATO’nun yaptığını işledi.

Daha üç gün önce iktidarın rüşvet paralarıyla satın aldığı Sabah Gazetesi’nin haberi…

15 Temmuz’u NATO ve Pentagon biliyordu

http://www.sabah.com.tr/gundem/2017/07/10/15-temmuzu-nato-ve-pentagon-biliyordu

 

ERDOĞAN BANA TÜRKİYE’NİN NATO’DAN ÇIKACAĞINI SÖYLEDİ

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, AKP Başkanı Erdoğan’ın kendisine Türkiye’nin NATO’dan çıkacağını söylediğini açıkça belirtti.

Jirinovski, Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma’daki konuşmasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuştum, bana Türkiye’nin gelecekte NATO’dan çıkacağını kendisi söyledi.” ifadelerini kullandı.

Anlatabiliyorsanız bunları anlatın Ukraynalılara!

Jirinovski, ayrıca pratikte Türkiye, Rusya ve İran ittifakı oluştuğunu ve bu ittifakın varlığının doğru olduğunu söyledi. Bu zaten görülüyor.

Rusya Liberal Demokrat Partisi heyeti Kasım ayında Türkiye’ye ziyarette bulunmuş ve ziyaret kapsamında Jirinovski, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Jirinovski, Türkiye ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Türkiye bugün, kendisini memnun etmeyen avrupa politikalarından uzaklaşmaya başlıyor.” ifadesini kullanmıştı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]