Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı turistin ilk tercihi Türkiye

Ukraynalı turistlerin en popüler tatil ülke listesinde Türkiye ilk sırada yer alıyor.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafaza İdaresi’nden yapılan açıklamada 2011’de turizm amaçlı 427 bin 3 yüz Ukraynalının Türkiye’ye gittiği bildirildi.

Ukraynalı turistin Türkiye seçiminde en etkili faktörlerin; fiyat – kalite dengesi ve basitleştirilmiş vize sistemi olduğu kaydedildi.  

Ukraynalıların reytingdeki ikinci sırada ise Sovyetler birliğinden kalma yönelimle Rusya yer alıyor. Üçüncü sırada ise sıcak iklimiyle Mısır bulunuyor.

Ukraynalı turistin favorisi 10 ülke içerisinde; Polonya, Romanya, BAE, Yunanistan, Almanya, İsrail ve Çek Cumhuriyeti yer alıyor.

Öte yandan en tatile gidilen ülke 2011 yılında iki kişi ile Tacikistan oldu. 2011 yılında; İrlanda, İzlanda ve Makedonya’ya da sadece 5 Ukraynalı turizm amaçlı gittiği açıklandı.

Toplam olarak 2011’de yurt dışına çıkan Ukraynalıların sayısı 20 milyon 300 bin kişiyi buldu. Yurt dışına turizm amaçlı çıkan Ukraynalıların sayısının 1 milyon 600 bin kişiye ulaştığı ifade edildi bu rakam da 2010 verilerine göre yüzde 30 artış gösterdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]