Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Assange kefaletle serbest bırakıldı

İngiliz Yüksek Mahkemesi’nin kefaletle serbest bırakılmasına karar verdiği Wikileaks’in kurucusu Julian Assange özgürlüğüne kavuştu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren temyiz duruşmasında yargıç, kefaletle şartlı tahliye kararını haklı buldu. Akşam saatlerinde hapisten çıkmasının ardından mahkeme önünde kendisini bekleyen basın ordusuna açıklama yapan Assange, “İşime devam etmeyi umuyorum ve bu konudaki masumiyetimi ispat etmeye çalışmaya devam edeceğim.” dedi. “Taze Londra havasını tekrar soluyabilmek harika.” diyerek sözlerine başlayan Assange kendisine destek verenlere, kefil olanlara, avukatlarına, basın mensuplarına ve İngiliz hukuk sistemine teşekkür etti. Julian Assange, açıklamasının ardından mahkemeye tebliğ ettiği adres olan gazeteci ve bağımsız gazeteciliği savunan Frontline Kulübü’nün kurucusu Vaughan Smith’in İngiltere’nin doğusunda bulunan Suffolk’taki malikanesine yerleşmek üzere mahkemeden ayrıldı.

Assange’a 11 Ocak’ta İsveç’e iadesinin görüşüleceği davaya kadar elektronik kelepçe takılacak. Her gün polise gidip imza vermesi istenen Assange’ın serbest kalması için destekçileri 240 bin sterlin kefalet yatırdı. 39 yaşındaki Julian Assange’ın, iki gün önceki duruşmasında tutuksuz yargılanmasına karar verilmiş ancak İsveç makamlarının karara itirazı sebebiyle Assange’ın tutukluluğu sona ermemişti. Julian Assange, geçen ağustos ayında İsveç’e yaptığı seyahatte iki kadına tecavüz etmekle suçlanıyor ve İsveç hükümeti, Assange’ın iadesini talep ediyor. Hakkında Avrupa çapında tutuklama kararı çıkarılan Assange, 7 Aralık’ta Londra’da teslim olduğu polis merkezinde tutuklanmıştı. İsveç’te savcılık, hakkında tutuklama emri çıkarmasına rağmen Assange hakkında resmen suçlama getirmiş değil. Tecavüz iddialarını reddeden Assange, suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu söylüyor. Bu arada, İngiliz basını, Assange ile ilgili kararı temyize götüren tarafın sanılanın aksine İsveç makamları değil, İngiliz Savcılığı olduğunu yazdı. İsveç Savcılığı’ndan bir sözcü yaptığı açıklamada, “Assange’ın kefaletle serbest bırakılması kararına itiraz etme kararı tamamen İngilizlere aittir.” dedi.

Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]